Suroviny:

225 g vyloupaných ocásků z garnátů (krevet)

350 g na kostičky pokrájených sladkých brambor 100 g přepůlených rajčátek 100 g přepůlených mladých klasů cukrové kukuřice 100 g tence pokrájené mrkv 1,2 l rybího vývaru 2,5 cm thajského zázvoru, bez slupky a jemně pokrájeného 4 lžíce rybí omáčky 3 lžíce nahrubo nasekané čerstvé natě koriandru 2 lžíce palmového nebo moučkového cukru 2 lžíce tamarindové pasty 8 listů limety 4 jemně nasekané červené chilli papričky 2 stroužky rozetřeného česneku

Návod:

Dejte tamarindovou pastu, červené chilli papričky, česnek, zázvor, rybí omáčku, cukr a rybí vývar do předehřátého woku nebo větší pánve. Nahrubo roztrhejte listy limety a přidejte je do woku. Uveďte do varu za neustálého míchání, aby se všechny chutě spojily. Stáhněte plamen a do směsi ve woku přidejte mrkev, sladké brambory a cukrovou kukuřici. Polévku nechte na mírném plameni bez pokličky asi 10 minut, nebo dokud není zelenina měkká. Přidejte do polévky nať koriandru, rajčátka a garnáty (krevety) a nechte vše ještě 5 minut vařit. Přelijte polévku do nahřáté polévkové mísy a horkou podávejte.