Suroviny:
225 g vyloupaných ocásků z garnátů (krevet)
350 g na kostičky pokrájených sladkých brambor
100 g přepůlených rajčátek
100 g přepůlených mladých klasů cukrové kukuřice
100 g tence pokrájené mrkv
1,2 l rybího vývaru
2,5 cm thajského zázvoru, bez slupky a jemně pokrájeného
4 lžíce rybí omáčky
3 lžíce nahrubo nasekané čerstvé natě koriandru
2 lžíce palmového nebo moučkového cukru
2 lžíce tamarindové pasty
8 listů limety
4 jemně nasekané červené chilli papričky
2 stroužky rozetřeného česneku
Návod:
Dejte tamarindovou pastu, červené chilli papričky, česnek, zázvor, rybí omáčku, cukr a rybí vývar do předehřátého woku nebo větší pánve. Nahrubo roztrhejte listy limety a přidejte je do woku. Uveďte do varu za neustálého míchání, aby se všechny chutě spojily. Stáhněte plamen a do směsi ve woku přidejte mrkev, sladké brambory a cukrovou kukuřici. Polévku nechte na mírném plameni bez pokličky asi 10 minut, nebo dokud není zelenina měkká. Přidejte do polévky nať koriandru, rajčátka a garnáty (krevety) a nechte vše ještě 5 minut vařit. Přelijte polévku do nahřáté polévkové mísy a horkou podávejte.