Papriky plněné sýrem jsou oblíbeným předkrmem balkánské kuchyně. Jsou velmi chutné, nenáročné na přípravu a navíc je můžete obměňovat podle svých chutí i aktuálních zásob v ledničce.

Bez masa ani ránu? Podívejte se na video, jak připravit grilovanou papriku se slaninou a mozzarellou.

Zdroj: Youtube


Jak na to?

  • Papriky omyjte, odřízněte špičku a vydlabte všechna semínka. Zvolit můžete jakýkoliv druh, který máte rádi – skvělé budou bílé papriky, kapie i velké masité papriky.
  • Do misky rozdrobte nebo vidličkou rozmačkejte vybraný sýr. Použít můžete třeba fetu, nivu nebo balkánský sýr. Poté přidejte několik lžic krémového sýru typu lučina nebo zakysané smetany. Podle chuti opepřete – sůl není třeba, sýr je sám o sobě dostatečně slaný.
  • Do směsi můžete přidat prolisovaný stroužek česneku, nasekanou jarní cibulku, pažitku, petrželku, medvědí česnek nebo olivy.
  • Sýrovou směsí papriky naplňte, vyskládejte je na grilovací tácek, nebo zabalte do alobalu. Grilujte 10-20 minut, dokud nezměknou. Papriky podávejte s čerstvým chlebem nebo bílou bagetou.