Správný dárek do kuchyně by neměl po Vánocích zůstat ležet kdesi vzadu na dně skříňky. Praktickým tipem je třeba koření. To se v kuchyni používá neustále. Hezkou dárkovou sadu s naplněnými kořenkami seženete od pár stovek do tisícovky, a v některých internetových obchodech s kořením si do ní dokonce můžete navolit druhy koření podle vlastního přání.

Měli jste letos větší úrodu ovoce, zavařujete, vyrábíte si domácí džemy a čatní? Naskládejte několik svých výrobků do ozdobné krabice vyplněné dřevitou vlnou, přidejte dvě tři dřevěné ozdoby na stromeček, perníčky nebo plátky sušeného pomeranče, a máte skvělý dárek pro kolegyni, kamaráda nebo osamělého souseda. Téměř zadarmo.

Pokud obdarovávaná osoba ráda peče a experimentuje s domácími sladkostmi, projděte si portály nabízející cukrářské potřeby a pomůcky. Vždycky se najde něco, co cukrář-amatér ještě ve sbírce nemá. Trubičky na kremrole, formičku na čokoládové pralinky, dortové formy různých tvarů, formu na laskonky. Je toho spousta a opět v dostupné cenové relaci.

Možná ale máte vyhrazeno několik tisíc na nějaký pořádný přístroj. Třeba na vysokootáčkový mixér, který kromě ovoce a zeleniny umixuje i ořechy a semínka na mouku nebo vám pomůže připravit ořechové máslo. Přístrojem s trvalou hodnotou může být i kontaktní gril, jenž umožňuje jak toastování sendvičů a rozpékání baget, tak grilování masa a zeleniny po celý rok v pohodlí bytu. Novinkou je kontaktní gril TCG4215 od Bosche, který nabízí dvě grilovací plochy o celkové rozloze 780 cm² a umožňuje nezávisle upravovat teplotu pro každou desku zvlášť. Výhodou také je, že desky i odkapávací misky jsou vyjímatelné a lze je mýt v myčce nádobí.