Letos již po třinácté. Hodnotí se především architektonická kvalita, dispoziční řešení, konstrukční řešení, poměr ceny k nabízeným hodnotám a samozřejmě energetická náročnost představených domů - právě na ni se upírá zrak odborníků i laiků stále častěji.

K vyhlášení výsledků ankety TOP DOMY 2015 dojde v rámci čtyř velikostních kategorií a šesti speciálních kategorií. Rozhodovat budou dvě nezávislé poroty. První, odborná, je sestavena z lidí působících v oboru rodinný dům a ve stavebnictví obecně - projektantů, architektů, pedagogů a publicistů. Druhou porotu vytvoří hlasující veřejnost - rozhodnout o svém favoritovi můžete i vy.

Hlasujte o ty nejlepší!

První kolo výběru kandidátů na titul TOP DŮM provedla odborná porota v prosinci 2014. Z tohoto předvýběru může vybírat svého favorita široká veřejnost. Na internetu může hlasovat každý, koho zajímá obor rodinný dům, kdo někdy stavěl, staví nebo se stavět chystá. Hlasy veřejnosti určí čtyři nejúspěšnější domy, z každé kategorie po jednom.

Hlasujte zde v těchto kategoriích:

Hlasovat můžete do 22.2. 23:59. Výsledky hlasování oznámíme v časopise DŮM&ZAHRADA 4/2015, který vychází 17. března 2015, a v ten samý den rovněž zde na webu našeho magazínu.

Čtyři další vítězové vzejdou z druhého kola rozhodování odborné poroty. Odborná porota také určí domy zvlášť oceněné napříč všemi velikostními kategoriemi. Jde o tituly TOP DŮM v kategorii Dům v pasivním standardu, Mimořádně dostupný dům, Tradice českých stavenišť, Dřevostavba, Budoucnost rodinných domů a Luxusní dům. Všichni vítězové budou slavnostně vyhlášeni v březnu a představeni v časopise DŮM&ZAHRADA číslo 4/2015 a na internetovém portálu.

Domy ucházející se o tituly jsou uvedené v této publikaci a byly do příslušných kategorií zařazeny na základě technických údajů poskytnutých dodavateli těchto domů.

Porota ankety:

  • Ing. arch. Ondřej Krejčí – šéfredaktor časopisu DŮM&ZAHRADA (předseda poroty)
  • Jitka Afsahi – obchodní ředitelka společnosti Astrosat, spol. s r. o.
  • Mgr. Iveta Menčíková – Team Leader ve společnosti Astrosat Media CZ, a. s.
  • Ing. Petr Sviták – Chief Construction Manager ve společnosti Bak, zkušební komisař České společnosti stavebních koordinátorů
  • Ing. arch. Zuzana Kodešová – architektka ve společnosti CMC Architects
  • Ing. arch. Petra Klauzová – architektka ve společnosti Chapman&Taylor