Anketa se váže ke speciálu TOP DOMY, který každý rok prezentuje přední tuzemské stavební a projekční společnosti a představuje jejich projekty, které si nepochybně zaslouží pozornost laické i odborné veřejnosti.

Společnosti představené v této publikaci se pak se svými projekty a realizacemi utkají o prestižní titul TOP DŮM. Hodnotí se především architektonická kvalita, dispoziční řešeni, konstrukční řešení, poměr ceny k nabízeným hodnotám a samozřejmě energetická náročnost představených domů.

K vyhlášení výsledků ankety TOP DOMY 2016 dojde v rámci tří velikostních kategorií a šesti speciálních kategorií. Rozhodovat budou dvě nezávislé poroty. První, odborná, je sestavena z lidí působících v oboru rodinný dům a ve stavebnictví obecně -- projektantů, architektů, pedagogů a publicistů. Druhou porotu vytvoří hlasující veřejnost -- rozhodnout o svém favoritovi můžete i Vy.

REALIZACE I PROJEKTY

První kolo výběru kandidátů na titul TOP DŮM provedla odborná porota v prosinci 2015. Výsledky prvního kola hlasování najdete v na dolních odkazech. Z tohoto předvýběru může vybírat svého favorita široká veřejnost. Na internetu může hlasovat každý, koho zajímá obor rodinný dům, kdo někdy stavěl, staví nebo se stavět chystá. Hlasy veřejnosti určí tři nejúspěšnější domy, z každé kategorie po jednom. Tři další vítězové vzejdou z druhého kola rozhodování odborné poroty. Odborná porota také určí domy zvlášť oceněné napříč všemi velikostními kategoriemi. Všichni vítězové budou slavnostně vyhlášeni v březnu a představeni v časopise DŮM&ZAHRADA číslo 4/2016 a na internetovém portálu Dumazahrada.cz.

Kategorie:

Napříč všemi kategoriemi odborná porota vyhodnotí domy poctěné titulem TOP DŮM v kategoriích:

  • Rodinný dům v pasivním energetickém standardu
  • Dostupný dům
  • Tradice českých stavenišť
  • Dřevostavba
  • Bungalov
  • Luxusní bydleni

Domy ucházející se o tituly jsou uvedené na následujících stranách a byly do příslušných kategorií zařazeny na základě technických údajů poskytnutých dodavateli těchto domů.

Jak může hlasovat veřejnost

Předvýběr domů zařazených do ankety o titul TOP DŮM 2016 udělený našimi čtenáři najdete v čísle časopisu 02/2016 DŮM&ZAHRADA, které vyšlo 12. ledna 2016. V ten samý den se otevřelo hlasování zde na internetových stránkách www.dumazahrada.cz . Konec hlasování je 21. 2. ve 23:59. Stačí kliknout na jednotlivé kategorie výše uvedené a dostanete se do fotogalerií s možností hlasování.

Výsledky hlasování oznámíme v časopise DŮM&ZAHRADA 4/2016, který vyjde 15. března 2016, a ten samý den rovněž na internetových stránkách www.dumazahrada.cz.

Porota ankety

  • Ing. arch. Ondřej Krejčí, šéfredaktor časopisu DŮM&ZAHRADA, předseda poroty
  • Jitka Afsahi, obchodní ředitelka společnosti Astrosat Media, s. r. o.
  • Mgr. Iveta Menčíková, Team Leader ve společnosti Astrosat Media, s. r. o.
  • Ing. Petr Sviták, Chief Construction Manager ve společnosti Bak, zkušební komisař České společnosti stavebních koordinátorů
  • Ing. arch. Zuzana Kodešová, architektka ve společnosti CMC Architects
  • Ing. arch. Petra Klauzová, architektka ve společnosti Chapman Taylor (Londýn)