Praktická kuchařka se jmenuje Profesionál gastronomie a připravila ji Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Nejvíc je na ní zajímavé to, že je dostupná nejen pro studenty odborných škol, ale vlastně pro všechny lidi. Podstatná je radost z vaření a chuť chtít se zdokonalit nebo objevit nové i osvědčené postupy. A vyzkoušet celou řadu receptů.
Kuchařskou částí vás provede Patrik Bečvář (viz úvodní foto), který vařil i pro americké prezidenty Baracka Obamu nebo George Bushe:
V kuchařce, kterou si můžete stáhnou zdarma, se krok za krokem řeší například příprava a úprava zeleniny včetně blanšírování, také ryby včetně filetování. Dozvíte se, jak správně naporcovat kuře či kachnu nebo jak si poradit s hovězím a vepřovým masem.
Velká část publikace se věnuje rovněž cukrařině. Takže už se nebojte a zkuste různé krémy, naučte se to nejlepší glazé i práci s čokoládou. Kdo chce, ten se pustí také do odpalovaného nebo listového těsta. A protože sladké se často podává ke kávě, i v ní se díky této profi knize lze zdokonalit.
Zdroj: varimedobre.eu