Dnes si ukážeme způsob, jak využít šišky při topení. Kdy a k čemu je použít, a na co se naopak vůbec nehodí. To se dozvíte uvnitř článku!

Hledáte způsoby, jak ušetřit peníze? Podívejte se na video s dalšími tipy!

Zdroj: Youtube

Jsou šišky vaším nejlepším přítelem, nebo největším nepřítelem?

Topit šiškami, či ne? To je, oč tu běží. Přestože web Bydlímekvalitně.cz upozorňuje, že topení šiškami není úplně reálné, jejich obrovská výhřevnost může ušetřit nějakou tu korunu. Všichni víme, že šišky v kamnech či kotlích nevydrží příliš dlouho, ale když víme, kdy je přikládat, můžou skutečně pomoci.

Šišková revoluce: Kdy a jak je využít pro zahřátí domova?

Kdy je čas vytáhnout tajnou zbraň - šišky? Podle portálu Bydlímekvalitně.cz mohou suché šišky dobře nahradit třísky na podpal, hypermarketové lisované dřevěné brikety či klestí. Stačí je použít místo tradičních podpalovačů v kombinaci s papírem. Kbelík šišek můžete do kamen vysypat i ve chvíli, kdy potřebujete krátkodobě zvýšit teplotu (např. při vaření).

Jan Kopřiva z časopisu Recepty prima nápadů potvrzuje: „Šišky jsou ideální na podpal. Myslím, že potom nepotřebujeme žádné tekuté ani tuhé podpalovače, šišky se lehce zapálí papírem a od toho už chytne dřevo. Ale topit šiškami bych nedoporučoval, jsou smolnaté a opravdu nám to může způsobovat problémy.“

Zkuste to i vy

Šišky přinášejí nejen úsporu, ale i překvapivou efektivitu. Ale jen v případě, že víte, kdy a jak je použít. Teď už máte všechny potřebné informace, tak to co nejdřív vyzkoušejte!

Zdroj: bydlimekvalitne.cz, dvojka.rozhlas.cz