Manžel už druhý týden říká, že určitě tento týden začneme topit. Naštěstí v bytečku teplo máme!

Téma: malování

Ale zase už máme skoro vybíleno, to zase jo. Manžel s tchánem malovali naštukované stěny, asi aby zjistili, kolikrát to bude třeba. Hned nám ten obývací 60m² velký prostor krásně prokoukl. Já to vidím v živých barvách, už bych objednala nejraději stůl, lavici, židle, kuchyň, ale to holt musí počkat….

Téma: kuchyňská linka

I přes nepřízeň spojení a mé nové telefonní číslo jsme se s výrobcem kuchyňské linky našli a spojili, abychom si opět potvrdili, že spolu i nadále počítáme, jen že už to nebudeme potřebovat do Vánoc, tudíž ani hrotit termíny a stresovat dodavatele. Prostě se možná mezi svátky sejdeme na hotové dřevěné podlaze a konečně zadáme přesné znění kuchyňského ostrůvku. To bude asi jedna z nejdelších realizací v historii této truhlářské dílny, neboť já tam s nimi malovala kuchyň již v březnu.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Jenže to jsem byla ještě plná energie a ideálů. Energie se mi do žil již vrátila, ale ideály budu v některých životních směrech po letošních zkušenostech hledat již zřejmě marně. Jak se říká, člověk někdy potřebuje dostat „přes hubu“ a někdy to nestačí, ani opakovaně!

Osobně doufám, že už nikdy nebudu dlouhá léta zaměstnaná u jedné firmy, že už nikdy nebudu stavět žádný dům, prodávat žádné pozemky, přestavovat někým rozestavěný dům k svému ideálu. Zase na druhou stranu doufám v mnoho dalších věcí, takže ideály mi zůstaly a mnoho snů se mě také drží a nechtějí se pustit.

Téma: podlahy

Tak si ležím sobotní ráno na masáži a dozvím se, že náš podlahář Jindříšek utrpěl nemoc z povolání, tzn. má něco s kolenem, a to tak, že to není moc dobrý. Prý bere už třetí antibiotika. Snad se brzy uzdraví, měli jsme v plánu v prosinci udělat alespoň ten jeden pokoj, abychom mohli zrealizovat zakletou kuchyň. Já bych potřebovala vědět, jestli sehnal ten materiál, co jsme vybrali, za kolik, kolik bude stát práce, prostě mám pořád dokola stejně otravné otázky na všechny řemeslníky. A vždycky to nějak drhne. Esli (jestli jihočesky – pozn. autorky) my to nějak nepřitahujeme. Ale když se ptám okolních zoufalců, co se také pokoušejí bydlet ve svém a nehodlají střídat každý měsíc či týden komplet celou partu řemeslníků, tak je to prý normální. Prostě to neklapne nikdy v termínu, ve kterém si myslíte, že to máte domluvené. Asi tak jak se musí při rozpočtu na stavbu přičíst 20-40 % nákladů, musí se přičíst také 20-40 dnů, týdnů, měsíců… na dokončení stavby a termínů stěhování.

Téma: sádrokartony

Tak toto nechápu už vůbec. Za ten uplynulý týden se akorát otevřel půdní prostor a schůdky asi ještě nejsou, zřejmě s tím nepočítali, že to budou dokončovat ještě letos, zvlášť když začali s realizací stropů až v říjnu (původně říkali, že ty tři pokoje nahoře budou trvat týden). Dva měsíce uplynuly jako nic a dílo ještě není předáno, naštěstí na tom nic nevázne, jen jim je asi u nás zima!

Téma: Vánoce

Už brzy budou, vánoční výzdobu máme, ze světýlek je náš malý synek nadšený, také čert si ho neodnesl, sice zapomněl text písně i melodii, ale protože měl málo hříchů, prošlo mu to. Toho většího by čerti neunesli, takže s námi také zůstal!

A tak mě napadá další téma – Velikonoce! Měli bychom o nich pomalu začít psát, hledám v kalendáři a je to až 20.4.! Takže s tím nesouhlasím, že se budu stěhovat až na Velikonoce, jasný? Muži! Na Velikonoce už budeme tak zabydlení, že i fasáda bude skoro hotová, jasný? Nebo úplně hotová, jasný? A kolem bude vše krásně rašit a pučet a my budeme chystat garden party, jakou naše ves ještě nezažila. Synovi bude 15, mladšímu 5 a já mám narozeniny v prosinci, tak to oslavíme dohromady. Postavíme partystan a rozděláme veliký oheň, kolem se bude batolit štěně (říká se to o psech?) a pít pivo a všichni budou hulákat na lesy, jak je u nás krásně. Amen.