Sice zároveň přišla faktura, ale to nevadí, s tím jsme počítali, a zatím jeden z mála řemeslníků, který neúčtoval nic navíc! Vřele můžeme doporučit stavbu pece, krbů, krbových kamen (pan Jan Maršík z Tálína, tel.:776158414), můžeme jeho práci opravdu jen pochválit.

Téma: sádrokartony

Tam se nám to trochu vleče. Kluci slibovali, jak to budou mít za týden hotové, nyní mají rozpracované naše podkroví přes měsíc, sice už je to skoro hotové, ale to skoro je tam již dlouho. Chybí dodělat vstup na půdu a schůdky, jinak už snad vše. Náčelník (manžel) nakoupil bílou barvu a budeme prý malovat. A můžeme všichni, protože jsem rozhodla, že všechny stěny v domě budou prozatím bílé. Jen s mladším synem se domlouváme, že pomalujeme stěny v jeho pokojíčku nějakými akčními hrdiny typu medvídek Pú, Tygr, Ijáček apod. Starší syn je na malování moc šikovný, tak snad nám udělá alespoň šablony, ale to bude opravdu až finální úprava interiéru. Takže budeme mít takovou rodinnou akci. Dám na sporák rendlík s polévkou a každý dostane svou štětku.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Téma: podlahy

Nahoře se zatím podlahy moc řešit nemohou, betony byly hotové v říjnu, a protože se ještě netopilo, betony nevysychaly. To nastane nyní, neboť už máme topnou sezonu i u nás! Sice čerpadlo ještě nejede, ale i to se tento týden prý změní a elektrikář přijde, zapojí to, instalatér přijde a zapojí svou část. Jojo, vlk taky sliboval… Ale zase mám víc času na sbírání inspirace, a tu já teď nacházím všude.

Jediná místnost, kde můžeme začít řešit podlahu, je obývací část a kuchyň. To jsme řešili už při předávání hotové pece s podlahářem, a v prosinci bychom mohli mít tu podlahu hotovou alespoň tady. Protože když to uděláme zde, můžeme pak konečně objednat kuchyň u pana Zemana - truhláře, který už u nás byl mockrát. A když máte v domě hotovou kuchyň a koupelnu se záchodem, tak už vlastně bydlíte. To už se mohou pomalu objednávat stěhováci.

Vybrali jsme podlahu dřevěnou, dekor dub světlý natural, tak uvidíme, jaká bude cenová nabídka. Ale lino se k té peci opravdu nehodí! Kousek od Písku je výrobní firma na dubové podlahy, tak uvidíme, jestli nám udělají nějakou šikovnou cenu.

Téma: zahrada

Předplatila jsem si časopis Naše krásná zahrada, neboť k tomu byl zdarma kalendář Rok na zahradě s návody, co přesně jaký měsíc máme dělat. A já holt potřebuji slyšet a číst ty rady a porady, co mám kdy sázet, co kdy sklízet, další roky to už budou zkušenosti, ale teď jsem stále na začátku.

Přesto, že jsme v hospodě nakontaktovali našeho zahradníka, a přesto, že sliboval, že se zastaví s tím ořešákem, tak nic. Naštěstí jsme dostali velký pytel vlašských ořechů, když tak si je zkusím zasadit sama. Počkám si pár desítek let a budu mít svou úrodu.

Nicméně, zahrada je nyní zazimována.

Téma: koupelny

Jak jsem psala minule, vše byl problém. Netopíme, takže koupelny neschnou a nemůže se spárovat. Dodali jsme chybějící obklad a teď čekáme, až začne sněžit, mrznout, aby se k nám stáhli zedníci z ostatních rozestaveb, a budou u nás pilně dokončovat své dílo. Už u nás bude teplo a nemělo by nic stát v cestě k dokončení ostatních koupelen a záchodů. Protože jinak nemůžeme začít dělat podlahy v ložnici, protože tam není k hnutí kvůli obkladům a dlaždičkám a záchodům a umyvadýlkám…

Můj choť říká, že vše je tak, jak má být, a že se to sice vleče, ale zasejc to do sebe zapadá jak puzzle, s jinými událostmi v našem životě a s příchody a odchody lidí. Takže žádný stres, my víme, co je důležité, a ten náš baráček a všechnu tu krásu kolem si tam spolu užijeme dosyta.