Střevo se zanáší nepravidelnou a nezdravou stravou, proto je dobrá už prevence. Tak například mastné pokrmy jsou na zanesení střeva odborníky. Volte raději stravu pestrou, bohatou na zeleninu a dodržujte pitný režim. Nebojte se bylinkových čajů nebo potravin, jako jsou citrony, kysané zelí.

Růžový čaj vyčistí střeva už za tři dny

Připravte si okurku, citron, petrželku, zázvor a sušené růžové lístky. Okurku, citron a zázvor oloupejte a nakrájejte. Svazek zelené petrželky omyjte a přeřízněte na menší díly. Vše dejte do hrnce, přidejte i hrst okvětních lístků růže a vařte 10 minut. Tento odvar pijte ráno i večer na lačno.

Zdroj: Youtube

Snídaně, základ dne

Připravte si očistnou snídani. Smíchejte lněné semínko, které jste namleli nebo rozdrtili, se stejnou dávkou lněného oleje a 100 ml kefíru. S každým dalším týdnem zvyšujte dávku semínek i kefíru. Lněné semínko pomůže vyčistit celá střeva, odstraní hleny, usazeniny i parazity.

K této skvělé snídani si můžete dát třeba ovocný džus. Ten se ale hodí kdykoli během dne. Ovocné a zeleninové šťávy jsou bohaté na živiny a vlákninu. Navíc obsahují dostatečné množství vitaminu C, který pomáhá čistit tlusté střevo. Dejte si každý den jablečnou, citronovou nebo zeleninovou šťávu.

Zdroj: https://ireceptar.cz