Praktické benefity a estetická hodnota


Zahradní domky mají z ostatních vnějších staveb výhodu v tom, že je lze využívat na množství různých účelů. Právě variabilita využití je to, co z nich dělá oblíbené a časté zahradní stavby. Svým majitelům přinášejí množství praktických benefitů a dokáží být velkým pomocníkem nejen při pracích na zahradě, ale i odpočinku a rekreaci. Zahradní domek je praktickou stavbou i díky své velikosti. Hodí se téměř do každé zahrady. A co je velkým plusem, dnešní nabídka zahradních domků je natolik široká, že si lze vybrat z velkého množství velikostí a provedení. Tak si budete umět vybrat zahradní domek i v případě že máte malou či naopak příliš velkou zahradu. Zahradní domek si můžete navrhnout tak, aby vám na zahradě nezabíral příliš mnoho místa, ale zároveň plně plnil svou funkci.


Zahradní domky můžete využívat nejen na pomoc při zahradničení, odkládání nářadí či zahrádkářských potřeb. Poslouží vám i jako místo pro odpočinek a relaxaci či příjemné chvíle strávené s rodinou či přáteli. Navíc během horkých letních dnů vám poskytne úkryt před silným sluncem, ale schová vás i před deštěm či větrem.

V poslední době se stále častěji začínají využívat i zahradní domky pro celoroční bydlení. I když se to na první pohled možná nezdá, zahradní domky pro celoroční bydlení dokáží zajistit plnohodnotný komfort na bydlení bez omezení. Důležité je, aby zahradní domek disponoval zateplením a byl připojen na sítě. Zateplený zahradní domek by také měl být vybaven zdrojem tepla, aby poskytl komfort a pohodlí i během zimních měsíců.

Tip: Nevíte si představit, jak může takový zahradní domek pro celoroční bydlení vypadat? Odpověď si můžete přečíst  zde, kterým se můžete inspirovat při výběru vlastního malého domku.

Tip: Nevíte si představit, jak může takový zahradní domek pro celoroční bydlení vypadat? Odpověď si můžete přečíst  zde, kterým se můžete inspirovat při výběru vlastního malého domku.

Navíc zahradní domky jsou skvělým zahradním doplňkem, který kromě praktických benefitů dodává zahradě i estetickou hodnotu. Ve většině případů jsou zahradní domky vyráběny ze dřeva a tak skvěle zapadají do přírodního prostředí. Jsou místem s harmonickou atmosférou, přesně takovou, jakou na zahradě toužíte mít.

Úspora a šetrnost k životnímu prostředí


Dřevěné zahradní domky jsou zároveň ekologickým řešením. Na jejich výrobu se značně snižuje množství vypuštěných skleníkových plynů a zároveň nabízejí jednodušší a efektivnější možnosti využívání alternativních zdrojů energie. Zároveň, dřevo jako materiál se vyznačuje dobrými termoizolačními vlastnostmi, a tak zajistí udržení tepla během zimních měsíců a chládek v létě. Takovým způsobem rovněž přispívá ke snížení nákladů na vytápění či klimatizaci.

Malé zahradní domky mohou sloužit v podstatě na cokoliv. Ať už hledáte pomoc při zahradničení, místo na odpočinek či letní grilování s blízkými nebo zvažujete zateplený zahradní domek na celoroční bydlení, v každém z případů vás tato praktická, ekologická i estetická stavba nezklame.