Klasické bílé kuchyně vídáme na inspiračních fotografiích stále méně. Uživatelé sociálních sítí si letos libují ve skříňkách černé a tmavomodré barvy, pracovní desky ovládá umělý kámen a přírodní dřevo. V roce 2020 prý v kuchyních uvidíme více barevné hravosti. Kuchyňská linka přeci nemusí být celá v jedné barvě, odstín horních skříněk může kontrastovat se skříňkami dolními. Velmi využívanou barvou se pak podle světových designérů stane zelená.

Zatímco v moderních kuchyních se upřednostní světle zelené odstíny připomínající svěžest křupavé zeleniny a kyselého jablka, venkovské kuchyně sáhnou po tlumenější mátové či olivové barvě. Tak trochu se tím vrací trend z minulých let, kdy byla v módě šalvějová. Výraznější barvy však budou tentokrát využity spíš jako akcent, například u dolních skříněk. Horní skříňky či police zůstanou zahaleny do klasické bílé.

Kuchyňské obklady se pak už nebudou omezovat na prostor mezi pracovní deskou a horními skříňkami, ale rozprostřou se po celé stěně, aby se design kuchyňské stěny spojil v jednolitý celek. Ať půjde o velkoformátové obklady, nebo mozaiku, jejich barva by měla být nadčasová a neutrální - volit se bude hlavně mezi bílou, šedou a černou.

Větší vzorovou rozmanitost pak poskytnou tapety, které se stávají velkým hitem interiérů hlavně pro svou nízkou cenu. Když se vám okoukají, vyměníte je za jiné. Vzhled kuchyně tak můžete častěji obměňovat, aniž byste sahali hluboko do peněženky.