Nepřeplňovat buben

V první řadě je nutné nepřekročit objem prádla, na který je konkrétní sušička stavěna. V bubnu vždy musí zůstat trocha volného místa, aby kolem jednotlivých kusů prádla mohl cirkulovat vzduch. Nejčastější chybou bývá, že se snažíme celou várku z pračky usušit na jediný zátah v sušičce, ačkoli sušička předepisuje mnohem nižší maximální kapacitu než pračka. To platí i u spotřebičů 2 v jednom. Optimální objem prádla se navíc může lišit u jednotlivých programů sušení.

Nepoužívat aviváž

Někdo na aviváž nedá dopustit, protože díky ní prádlo krásně voní a je nadýchanější. Pokud ale používáte sušičku, bude lepší se s aviváží rozloučit. Jejím působením se totiž v prádle drží více vody a sušení si vyžádá delší dobu. Aviváž se navíc během sušení uvolňuje a zanáší jemné otvory filtru, což může vést až k znehodnocení spotřebiče.

Trik s míčky

Vyždímané prádlo z pračky bývá hodně zmačkané a zamotané do sebe. Pokud ho v tomto stavu přeneseme přímo do sušičky, budeme na usušení čekat věčnost. Sice to dá trochu práce, ale opravdu se vyplatí každý kus prádla nejprve protřepat a vyrovnat, a až poté vložit do sušičky. Proces sušení urychlíte, když do bubnu vložíte dva míčky (existují speciální do sušičky, ale mohou to být i tenisáky). Míčky budou v bubnu poskakovat sem a tam a jednotlivé kusy prádla tím od sebe oddělí, takže se nebudou lepit na sebe a usuší se rychleji.

Kostky ledu pro efekt páry

Některé sušičky nabízejí program sušení v páře. Pára prádlo krásně vyrovná a nadýchá, takže ho po skončení cyklu rovnou můžete uložit do skříně, bez nutnosti žehlení. Pokud tento program na svém spotřebiči hledáte marně, můžete navodit podobný efekt tím, že k várce prádla do bubnu přihodíte 2 až 3 kostky ledu. Tato metoda nejlépe zabírá na jemnější tkaniny, u těžších látek, jako je například džínovina, to nemusí tak úplně fungovat...