Krumpáče jsou stále oblíbenější a vyrábějí je nejen tradiční značky, ale i moderní firmy, které přichází s inovacemi a vylepšeními. Ať už potřebujete těžký krumpáč pro práci v tvrdé půdě, nebo lehký krumpáček na zahradničení, dnešní článek vám bude k užitku.

Také si můžete renovovat svůj starý krumpáč. Jak na to?

Zdroj: Youtube

Jaký krumpáč vlastně potřebujete?

Pro ty nejnáročnější úkoly na stavbě využijete těžký krumpáč s úzkým ostřím a sklolaminátovou násadou. Díky své hmotnosti přes tři kilogramy a schopnosti absorbovat vibrace se stane vaším nepostradatelným pomocníkem.

Pro lehčí práce na zahradě a kopání v kypré a měkké půdě se více hodí lehké krumpáče. Jejich hlavní výhodou je, že je bez problému unesete, i pokud nemáte zrovna velkou sílu. Krumpáček s kratší násadou a širokým ostřím oceníte při přesekávání kořenů plevelu a dalších drobnostech.

Konkrétní typy krumpáčů a jejich výhody

Pojďme se podívat na konkrétní značky krumpáčů, které na českém trhu seženete. Abychom vám usnadnili výběr toho nejlepšího, zaměřili jsme se na recenze top krumpáčů pro rok 2023.

Na prvním místě se umístily dva modely od výrobce Fiskars. Krumpáč Fiskars 171012 zaujal širokou a ostrou čepelí, která se skvěle hodí k přesekávání kořenů a dokáže suplovat i funkci motyky. Druhým populárním krumpáčem je Fiskars 171010, který má tradičnější tvar. Alternativou je krumpáč výrobce Caterpillar, který je cenově i kvalitou srovnatelný s výrobky Fiskars a navíc nabízí teleskopickou rukojeť.

Pokud hledáte levnější alternativu, pak vás osloví český výrobce XTline. U svého nářadí sází na kompromis mezi kvalitou a cenou, a nabízí poloviční cenu ve srovnání s krumpáči Fiskars a Caterpillar. Další tuzemský výrobce, Hecht, stojí za zmínku. Populární je hlavně jejich model 909100. Jde o těžký a robustní krumpáč, vhodný na zahradu i pro stavební práce.

Zdroj: covybrat.cz