Festival Ambasád Food & Culture (Praha)

10. června se bude v rámci Farmářských trhů na Kulaťáku konat největší mezinárodní food festival, na němž se podílí ambasády 50 zemí a účastní se ho i sami velvyslanci. Na stáncích můžete ochutnat nepřeberné množství jídel typických pro dané země, chybět nebude ani pestrá nabídka nápojů a dezertů. Akci doplní bohatý program, během něhož vystoupí umělci z různých částí světa. Akce se koná od 10:00 do 20:00 a vstup je zdarma. Podrobnosti najdete zde.


Jak to na Festivalu Ambasád probíhá a na co se můžete těšit? Podívejte se na video:

Zdroj: Youtube

Burger Street Festival (Liberec)

Od 9. do 11. června se bude u libereckého obchodního centra Nisa konat velký svátek určený pro milovníky burgerů všeho druhu. Své umění zde představí kuchaři z celé republiky, kteří budou připravovat nejen klasické burgery ze šťavnatého hovězího masa, ale i varianty vegetariánské, veganské či s bezlepkovou houskou. Samozřejmostí jsou zlatavé hranolky, těšit se můžete i na pestrý výběr nápojů a netradičních sladkostí. Akce se koná od 10:00 do 21:00 a vstup je zdarma. Více se dozvíte zde.


International food & music festival (Smiřice)

10. června se na náměstí ve Smiřicích uskuteční jedinečný festival spojující mezinárodní gastronomii a hudbu. Návštěvníky čeká dvacet stánků se specialitami z celého světa a současně i vystoupení mezinárodních muzikantů a tanečníků. Připravena je i barmanská show a další zajímavý program pro dospělé i děti. Akce se koná od 10:00 do 22:00, vstup je zdarma. Více informací najdete zde.

Karlínský Food Truck Festival (Praha)

11. června přijedou na Karlínské náměstí nejkrásnější food trucky a přívěsy, které návštěvníkům nabídnou to nejlepší z moderní gastronomie. Těšit se můžete i na zajímavou hudební produkci a chybět nebude ani zábava pro děti – pro ty jsou připraveny kreativní dílny a pestrý doprovodný program. Akce se koná od 11:00 do 20:00, vstup je zdarma. Podrobnosti najdete zde.

Street Food Festival (Havlíčkův Brod)

17. června zaplní Havlíčkovo náměstí stánky s pestrou nabídkou jídel moderní a klasické gastronomie. Ochutnat můžete speciality české i světové kuchyně, chybět nebude dobré víno, pivo z malých pivovarů a výběrová káva. Akce se koná od 10:00 do 19:00, vstup je zdarma. Více informací najdete zde.

Zdroj: kudyznudy.cz, praha8.cz, cityevent.cz, www.trhynakulataku.cz