Patronkou slavnostní večera otevření Armani Casa v Praze se stala Tereza Maxová Čas letí jako splašený, první jarní měsíc utekl jako nic, a my se opět ptáme, co nového nám přinesl?

Armani Casa v Praze Armani Casa se po světových metropolích konečně dočkal otevření také v Praze. Luxusní plocha je součástí výstavního showroomu firmy Stopka, kde ke stávajícím výrobcům firem Rolf Benz, COR, Interlübke, SieMatic, Miele ad. přibyly solitéry pocházející z dílny světově uznávaného módního návrháře Giorgia Armaniho. Právě proto nemohly na slavnostním otevření chybět přední modelky v čele s Terezou Maxovou, která se stala patronkou slavnostního večera. Na své si přijdou obdivovatelé výjimečné krásy, špičkového designového nábytku a doplňků. Nabídka produktů je opravdu široká: nábytek včetně kuchyňských sestav, osvětlení, koberce, bytový textil, nádobí i dekorační předměty. Vše v duchu současných trendů, tentokrát tedy v tmavším provedení, samozřejmostí jsou kvalitní materiály a dokonalé zpracování.

Novinky pro rok 2007 - od Whirlpoolu Podle Jána Živného, marketingového ředitele firmy Slavnostního uvedení novinek na Český trh se zúčastnili i moderátor Aleš Háma a nová tvář Whirlpool – Diana Kobzanová, kteří přítomným hostům nabídli vlastnoručně upečený jablečný závin a kuře na zelenině velice chutně upravené v páře. Whirlpool, bude v letošním roce kladen důraz na patentované inteligentní technologie, kterými jsou spotřebiče Whirlpool proslulé. Především na 6. smysl, který výrazně ovlivňuje spotřebu energie, vody i času v domácnostech. „Trendem zůstávají vestavěné spotřebiče, jejichž nabídka se letos výrazně rozšíří. Řada Gallery oblíbená pro své rozměry je doplněna o kávovar a zásuvku na ohřívání nádobí,“ vybírá Živný ze široké škály inovovaných produktů a připomíná i výjimečnou funkci Power Zone u myček nádobí, která umožňuje dokonalé mytí i zvlášť objemných hrnců, pánví a pekáčů. Zcela Stolek Butterfly, design Roberta Tailoramimořádné je také využití antibakteriálního povrchu Microban pro násypky u praček, nová je funkce Never Frost u truhlicových mrazáků, těšit se můžeme na novou řadu vestavěných spotřebičů Essence aj.

Ocenění pro italskou Zanottu V Muzeu architektury a designu v Chicagu každoročně probíhá prestižní soutěž o cenu The Good Design Award. Odborná porota to nemá jednoduché – účastní se jí totiž práce z 25 zemí celého světa, přičemž předměty jsou naprosto různorodé – od letadla až po těžítko. V konečném rozhodnutí bylo vybráno 200 produktů, se kterými se Sedátko Veryround, design Louise Campbella, Zanotta můžete seznámit na stránkách www.chi-athenaeum.org. Na slavnostním udílení cen za rok 2006, které proběhlo letos v březnu, získaly ocenění i stolek Butterfly od designéra Roberta Tailora a sedátko Veryround od návrháře Louise Campbella, obojí pro prestižní italskou firmu Zanotta. Domácnost ovládaná internetem V době zdražování energií se pochopitelně ptáme, jaký způsob vytápění je vlastně efektivní a co lze pokládat do budoucna za perspektivní. Trendem je stavět domy s čím dál lepšími tepelně izolačními vlastnostmi, jejichž cílem je omezit náklady na vytápění na minimální možnou míru. Cílem je omezit výdaje spojené s bydlením na minimum, ale současně docílit maximálního komfortu pro uživatele. Jednou z možností je zařízení Devi web home, které uživateli umožní snadno a rychle ovládat a monitorovat nejen elektrické podlahové vytápění instalované v domě, ale rovněž i ostatní elektrické spotřebiče, a to prostřednictvím internetu a mobilního telefonu. Vlastní zařízení může kontrolovat vytápěcí systém, dále může ovládat například zásobník na teplou vodu, nebo také získávat informace o případném narušení objektu nepovolanými osobami. V novostavbách se dostáváme do střetu zájmů mezi ideálními tepelně izolačními vlastnostmi objektu a kvalitou vnitřního ovzduší. Tepelné ztráty větráním tady dosahují až 40 % z celkových tepelných Vana z kolekce Geo line, průměr 180 cm, design Ludovica a Roberto Palomba pro italskou firmu KOS ztrát objektu. Ideálním řešením v tomto případě je kombinace elektrického podlahového vytápění s řízenou výměnou vzduchu. Výsledkem je dosažení kvalitního vnitřního ovzduší, ale současně máme k dispozici komfortní vytápěcí systém s velmi nízkými provozními náklady. Provoz vzduchotechnické jednotky sníží náklady na vytápění objektu o rozloze 130 m2 cca o 4.000 Kč v závislosti na jejím typu.

Design plus pro Palombovi Na letošním mezinárodním veletrhu ISH ve Frankfurtu nad Mohanem bylo uděleno prestižní ocenění Design plus kolekci Geo Line od designérů Ludovica a Roberta Palombových. Odbornou porotu zaujala díky neotřelému pojetí designu, který dovoluje ponoření celého těla, čemuž odpovídá vnitřní design vany. Uživatel si tedy může koupel maximálně vychutnat.

-td-Foto: Armani, KOS, Whirlpool, Zanotta, Devi