Potraviny

Spíž ano, či ne

Vyšlo vám doma místo na spíž? Gratulujeme! Na tuto místnost se často zapomíná, přitom umí velmi usnadnit život. Spíž by měla být suchá, dobře větratelná místnost, pokud možno bez velkých teplotních výkyvů, ideálně tedy orientovaná na sever. Kdo pěstuje ovoce a zeleninu či chová domácí zvířata na maso, ocení velký mrazák, který by v kuchyni nevypadal dobře, ale do spíže nebo komory patří.

Potravinové skříně

Výrobci kuchyňských linek mívají ve svém sortimentu speciální potravinové skříně, které jsou organizované tak, aby jejich obsah byl dobře přehledný. Mohou být vybaveny jednotlivými výsuvy nebo je možné vysunout celou vnitřní část. Není třeba jako v případě klasické skříňky vyndat věci, které jsou vpředu, abyste se dostali k těm vzadu. Výsuvy jsou vybavené drátěným programem nebo jejich dna či boky jsou z průhledného materiálu. Díky tomu máte dobrý přehled o tom, co obsahují. Pořádek se udržuje nejlépe, pokud je pro věci dost místa a zároveň jsou uloženy přehledně. A to je důležité zejména u potravin, protože pak se nestává, že na něco zapomenete a pak to musíte vyhodit, protože prošla doba trvanlivosti.

CELÝ ČLÁNEK S DALŠÍMI TIPY NA ÚLOŽNÉ PROSTORY PRO OBLEČENÍ, PRANÍ, ŽEHLENÍ, ODPADKY, ÚKLIDOVÉ PROSTŘEDKY NEBO SPORTOVNÍ NÁČINÍ NAJDETE V ČASOPISU DŮM&ZAHRADA 12/16. Objednat lze samostatné číslo nebo získat předplatné, a to přes e-mail: predplatne-casopisu@vlmedia.cz, online na Předplatné časopisů nebo telefonicky: 272 015 015. Je tu možnost i elektronického předplatného pro vaše mobilní telefony, počítače či tablety.