Jedním z nejrychlejších způsobů, jak uvařit brambory, je použití mikrovlnné trouby. V následujících odstavcích si přečtete, jak na to. Čeká vás pět jednoduchých kroků, tak hurá na to.

Škrábání se nevyhnete

Předtím, než začnete s přípravou brambor v mikrovlnce, si dejte pozor, aby byly dobře očištěny. Oškrábejte je tak, jak jste zvyklí. Pokud hledáte ještě větší urychlení, kupte brambory už oloupané.

Poté brambory dobře opláchněte pod tekoucí vodou. Teď už je jen nakrájejte. Pokud brambory necháte celé, propíchněte je několikrát vidličkou.

Jak na brambory v mikrovlnce? Podívejte se na video!

Zdroj: Youtube

Připravte si misku a vodu

Do mikrovlnky některé nádobí zkrátka nepatří. Nejlepší je použít keramickou nebo skleněnou misku s pokličkou. Miska musí být dostatečně velká, aby se do ní vešly všechny brambory.

Zalijte brambory vodou. Není ji zapotřebí moc. Stačí několik lžic - třeba pět. Osolte a zakryjte pokličkou.

Jak nastavit mikrovlnku?

Ohřejte brambory v mikrovlnné troubě na plný výkon asi 5-7 minut. Pak zkontrolujte, zda jsou brambory hotové. Jestliže ne, vraťte je zpět do mikrovlnky a nechte je vařit další 2-3 minuty.

Jakmile jsou brambory uvařené, nechte je vychladnout v míse. Bude to trvat asi 2-3 minuty. Poté je můžete z misky vyndat, osušit a podávat. Pokud chcete experimentovat, zkuste brambory ochutit máslem, sýrem nebo bylinkami.

Zdroj: labuznik.cz, Teka