Tepelná čerpadla představují moderní, ekonomický a také ekologický způsob vytápění a ohřevu vody.

Novinkou uvedenou na trhu v loňském roce jsou tepelná čerpadla Nibe F1150 a F1250. Nibe F1250 je první kompletní tepelné čerpadlo s plynulou regulací výkonu. Automaticky podle potřeby se optimalizuje jeho výkon v rozsahu od 4,5 až do 16 kW tak jak to vyžaduje aktuální potřeba vytápění a ohřevu vody. V souladu s měnícím se výkonem kompresoru se reguluje i výkon oběhových čerpadel. Vestavěná nádrž na ohřev teplé vody zásobuje celou domácnost průběžně podle potřeby. Toto revoluční řešení zajišťuje rychlý tepelný komfort a současně maximální úspory energie. Jedná se o světovou novinku, která je sice ve vyšší cenové kategorii, ale zákazníci oceňují špičkové parametry tohoto zařízení. Výhodou je například, že tepelné čerpadlo pracuje třeba s výkonem 4,5 až 10 kW podle ročního období a když se rozhodnete přistavět další místnost a na zahradě bazén, nemusíte kupovat výkonnější tepelné čerpadlo ale máte-li Nibe F1250, prostě si samo upraví svůj výkon. Na stejném principu pracuje i Nibe F1150, jen nádrž na ohřev vody není integrována v jednotce, ale je možné ji instalovat vedle tepleného čerpadla a zvolit její velikost tak ,aby uspokojila i vyšší požadavky na množství teplé vody, například v penzionech a větších rekreačních objektech.

V nabídce Nibe jsou i další tepelná čerpadla využívající energii z obnovitelných zdrojů, tedy ze země, z vody nebo ze vzduchu, a tak dokáží ušetřit až 75% nákladů na vytápění a přípravu teplé vody! Z nabízených typů vybíráme:

Fighter 1240 kompaktní tepelné čerpadlo země–voda s integrovaným zásobníkem na ohřev vody o objemu 160 l. Součástí je také elektrokotel, který slouží jako doplňkový zdroj v případě, že ve velkých mrazech čerpadlo samo nestačí pokrýt potřeby tepla. Na malé ploše 60x60 cm jsou uloženy všechny komponenty nutné pro vytápění i ohřev vody, předností je také dokonalá zvuková izolace a proto je tento typ u zákazníků velmi oblíbený.

Fighter 1140 je tepelné čerpadlo, které je určeno pro vytápění a ohřev vody v rodinných domech i komerčních objektech. Pro přípravu teplé vody se kombinuje s ohřívači Nibe VPA, které se vyrábějí ve velikostech 200/70, 300/200 a 450/300, kde první hodnota odpovídá objemu teplé vody v litrech a druhá hodnota objemu topné vody ve vnějším plášti. Z nabídky si vyberou jak domácnosti, tak třeba i penziony, kde je potřeba vody větší. Čerpadlo je vybavené přídavným topným tělesem o výkonu až 9 kW, které slouží jako bivalentní zdroj. Dodává se ve výkonech od 5 do 17 kW.

Pro domy s vyšší tepelnou ztrátou jsou určena tepelná čerpadla Fighter 1330 o výkonech 22, 30, 40 a 60 kW. Společné lze řídit až 9 jednotek a získat tak výkon 540 kW.

Stále oblíbenější jsou také tepelná čerpadla vzduch – voda. I zde má Nibe svého zástupce - F2025. Jedná se o venkovní jednotku, která využívá teplo okolního vzduchu a efektivně pracuje až do teploty -20 °C. Dodává se ve výkonech 6, 8, 10 a 14 kW. Je vyrobené z kvalitní galvanizované lakované oceli, což zaručuje dlouhou životnost i v náročných povětrnostních podmínkách.

Specialitou jsou tepelná čerpadla, která jsou určena pro řízené větrání domů. Zajišťují velmi příjemné klima v bytě a ještě využijí teplo z odváděného vzduchu, které by při klasickém větrání bylo bez užitku vypuštěno okny. Jsou určena pro domy s tepelnou ztrátou do cca 7 kW a naši zákazníci jsou s nimi velmi spokojení. Jejich zástupcem je Nibe F640P.

Firma Nibe patří mezi nejvýznamnější evropské výrobce. Tepelná čerpadla Nibe mají nejen výborné technické parametry, ale důraz je kladen také na uživatelský komfort, snadnou obsluhu a servis. Zájemcům poradíme s výběrem a zpracujeme cenovou nabídku na kompletní instalaci, včetně rozboru předpokládaných úspor energie. Více na www.nibe.cz.

-NIBE-