Svíčky – jak je vybírat?

Vůně mají obrovský vliv na lidský mozek. Vytvářejí se v něm nervové dráhy, díky kterým si pamatujeme konkrétní vůně lidí, míst, ročních období a obohacujeme tak své vzpomínky. Vůně jsou schopny definovat pozitivní i negativní asociace a vonné svíčky vám to mohou připomenout. Odborníci na aromaterapii svorně potvrzují, že vůně působí blahodárně na lidské tělo i psychiku. Různé vonné svíčky by měly svítit v koupelně, jiné v obývacím pokoji, ložnici nebo kuchyni. Každá vůně může mít na lidské tělo a mysl jiný účinek.

Vonné svíčky Bath and Body Works nejen mění vůni v místnosti, ale ovlivňují i naši pohodu. Výběrem příjemných a oblíbených vůní pro nás bude mnohem snazší relaxovat, odpočinout si, zlepšit nebo zdůraznit náladu. Vůně vonné svíčky stoupá téměř okamžitě po zapálení.

Jaké jsou nejlepší vonné svíčky?

Při výběru vonné svíčky do domácnosti se vyplatí věnovat pozornost jejímu zpracování. Nejen vůně svíčky je rozhodující. Dobrá vonná svíčka musí být z přírodního vosku, jako jsou například svíčky WoodWick. Nejen že neobsahuje žádné jedovaté látky, ale je také mnohem účinnější. Vonná svíčka z přírodního vosku, zapálená i několik hodin denně, vydrží několik týdnů.

Tyto vonné svíčky ze sójového vosku nejen voní, ale také vytvářejí jedinečnou atmosféru. Vosk používaný na výrobu svíček je ekologický, což jistě ocení nejeden z nás. Stojí za zmínku, že vonné svíčky ze sójového vosku hoří mnohem déle než parafínové a nepoškozují vaše zdraví. Svíčky ze sójového vosku vznikají nejčastěji ručně, díky čemuž může mít každá z nich jedinečný tvar. Sójové svíčky při hoření neprodukují škodlivé látky, jsou biologicky rozložitelné a bezpečné pro životní prostředí. Při hoření sójových svíček se uvolňuje o 90 % méně oxidu uhličitého než při hoření jiných svíček.