Toaletní stolky dříve sloužily ke zkrášlování a jejich funkce zůstala stejná i dnes. Změnil se jen jejich vzhled. Kdo netouží po starožitném toaletním stolku připomínajícím éru Karla IV., může si klidně pořídit moderní typ, který zapadne i do těch nejstylovějších interiérů. Toaletní stolek je také řešením mnoha ranních konfliktů v bojích o zrcadlo. Získáte své vlastní místo pro všechny zkrášlovací úkony a jako bonus budete mít více prostoru v koupelně.

Jaké jsou druhy toaletních stolků?

Na trhu najdete toaletní stolek rohový, čtvercový, obdélníkový, oválný i kulatý. Obdélníkový tvar je z hlediska využití prostoru nejpraktičtější. Navíc ho můžete využít i jako pracovní stůl při občasném home officu. Není to sice plnohodnotný stůl, ale skvěle poslouží v případě, že potřebujete klid od ostatních členů domácnosti na videohovor s kolegy. Oválné a kulaté toaletní stolky najdou využití spíše ve větších ložnicích. Pokud nemáte příliš místa, zvolte malý toaletní stolek se dvěma nohami, který se ale musí připevnit ke zdi.

Správná velikost

Výška toaletního stolku je stejná jako u ostatních stolů, tedy kolem 72-75 cm. Podle výšky pak vybírejte i židli, taburet nebo pohodlné křeslo. Hloubka se pohybuje mezi 35-45 cm, vždy ji však vybírejte podle prostoru, který máte k dispozici. To samé platí i pro šířku stolku.

Co by stolku nemělo chybět?

Při výběru dámského toaletního stolku nezapomínejte na úložné prostory. Většina má jen jednu větší zásuvku, což ale není ideální. Věci se v šuplících snadno promíchají, a vy tak nebudete mít v kosmetice přehled. Zvolte raději více menších zásuvek. Zkrátka čím více šperků a kosmetiky máte, tím více potřebujete úložných prostorů. Aby byl toaletní stolek dokonalý, nemělo by chybět ani zrcadlo. To může být sklápěcí, otočné nebo na pevno přidělané.

Umístění

Toaletní stolek se zrcadlem umístěte co nejblíže k oknu, kde se nachází nejvíce přirozeného denního světla. Dbejte také na to, aby se vedle stolku nacházela elektrická zásuvka. Hodí se vám, když pořídíte toaletní stolek s osvětlením nebo při sušení či žehlení vlasů.