Více než 1000 nových bytů by do roku 2010 mělo stát v pražských Vysočanech v zeleném pásu podél říčky Rokytky. V první etapě, která se začne stavět na sklonku prázdnin, vznikne v sedmi viladomech přes 200 bytů. ČTK o tom informovala společnost Rooney&Bennett, která mediálně zastupuje developera projektu, společnosti Nitro B1 a BCD Group. Výši investic firmy nesdělily.

Byty od 1+kk až po 3+kk budou mít velikost do 77 metrů čtverečních. Cena za čtvereční metr začíná od 30.000 korun. Ve všech bytech bude terasa, nebo balkon. Majitelé bytů v přízemí budou mít soukromé předzahrádky.

Viladomy v první etapě, která je nazvaná Zahrady nad Rokytkou, budou mít pět nadzemních podlaží, na každém patře bude po šesti bytech. V podzemí budou parkovací stání. Parkovat bude možné i na venkovních plochách.

Developer slibuje vytvořit moderní zástavbu s desítkami atraktivních, architektonicky odlišně řešených domů a viladomů. Zajímavé efekty vytvoří například rohová okna a použití různých pastelových barev na fasádách domů. Hlavním tématem developer zvolil proměnu zahrady během čtyř ročních období.

"Mezi domy vznikne útulné náměstíčko, jehož dominantou bude sloup zdobený symboly jednotlivých období. Právě symboly jara, léta, podzimu a zimy se pak budou opakovat i jako domovní znamení na jednotlivých objektech," uvedl David Shelef ze společnosti Nitro B1.

Říčka Rokytka lemuje pozemek ze severní a východní strany, jižní stranu chrání val bývalé železniční vlečky, na které povede cyklistická stezka. Ze západní strany sousedí projekt se zahrádkářskou kolonií. Na areál volně naváže rozlehlá upravená parková plocha.

Zdroj: ČTK