Předně, růžová barva má spoustu odstínů a s každým musíme naložit trochu jinak. Pro tmavší, syté tóny bude platit stejné pravidlo jako pro jasnou červeň, sytou fialovou a další výrazné barvy - je třeba s nimi šetřit. Křiklavě růžová vynikne na menších doplňcích posazených do neutrálně laděného pozadí; mohou to být třeba polštářky na světlém gauči nebo designové plastové židle v minimalistické kuchyni.

Naproti tomu jemné, světlé odstíny růžové mohou dostat více prostoru. Ačkoli je obvykle uplatňujeme spíš v pokojících holčiček předškolního věku, pohrát si s nimi můžeme i v obývacích prostorách, a dokonce i v koupelně. Nahlédněte do fotogalerie, jak vkusně může vypadat růžová stěna za vanou.

K oblíbeným odstínům, které nevadí ani mnohým konzervativcům, patří starorůžová. Ta sluší především textiliím - přehozům, polštářům, závěsům. Starorůžová barva působí nenuceným dojmem také na stěnách. Je tlumenější, a tak může zafungovat i v roli neutrálního pozadí.

Pokud jste dosud nesebrali k růžové barvě odvahu a nemůžete se zbavit obav, že bude ve vašem bytě působit kýčovitě, zkuste si pořídit růžově kvetoucí pokojovku. To, co vytvoří sama příroda, rozhodně kýč není, a růžové květy vypadají ve svém přírodním provedení zcela jinak než jako potisk na ubrusu. Navíc váš interiér příjemně provoní.