Fanoušci vánočních svátků se jistě nepustí jen do dekorování svých obývacích pokojů, ale i do ložnic. Už od rána budete mít na očích připomínku toho, že se blíží Vánoce. Velkým trendem současnosti je návrat ke klasice – ať už ve formě tradičních barev, ale i přírodních materiálů.

Nepřehánějte to s červenou barvou

Nezapomínejte na to, že je ložnice místem odpočinku a relaxace. I proto s červenou barvou, která je jedním z největších symbolů Vánoc, šetřete. Spíše než na velké plochy se v jejím případě zaměřte na několik detailů. Červená barva totiž lidskou mysl povzbuzuje k aktivitě a v ložnici by mohla působit rušivě. Mnohem vhodnější je bílá, stříbrná či tmavě zelená barva.

Útulnost a pohoda především

Chcete umocnit zimní a vánoční atmosféru? Pak nezapomínejte ani ne dekorativní osvětlení. V zimě je tma nejen v časném ránu, ale i brzy odpoledne. A právě v těchto chvílích oceníte nejen umělé svíčky, ale i LED řetězy. A to třeba ve tvaru sněhových vloček nebo hvězd.

Jak jsme říkali, v poslední době je trendem návrat k přírodě. A s ním se pojí jednoduchá elegance. I proto se vyhýbejte honosným dekoracím a vsaďte si na klasiku. Skvěle budou vypadat světélka, dřevo, lněné či bavlněné povlečení. Ale i přírodní barvy – zelená, hnědá, okrová či béžová.

Zdroj: Westwing