Letošní Vánoce budou zase trochu jiné, než jsme bývali zvyklí. O důvod víc, abyste si čas, který do nich zbývá, hezky užili. Třeba i výzdobou domova.

Hlavně útulně

Poslední dobou jsou v kurzu měkké textilní dekorace, vrací se dřevo, často se také objevuje papír a stálici představuje keramika, porcelán a sklo. Dokonce i dospělí přichází na chuť nejrůznějším postavám a zvířatům. U vás doma by neměli chybět ani andělé, abyste se mohli aspoň obrazně schovat pod jejich ochranná křídla, nebo zvoneček pro štěstí. Z barev převládá klasika, tedy bílá, červená, zlatá a stříbrná. A všude musí být hodně světla, nechte ozářit rovněž vaše balkony a zahrady.

Vlastníma rukama

Na poslední chvíli seženete adventní kalendáře, zaslouží si je také dospělí, nebo si je vyrobte. Ze skořápek ořechů, z ponožek, ruliček od papírů, upečených perníčků… Když už budete péct, možná si ještě vytvoříte chaloupku s cukrovou polevou. Nebo pomalujete několik menších zavařovaček a vyrobíte si vánoční svícny. Přesadíte vánoční hvězdy do mechu nebo jejich kořeny obalíte zeminou a mechem a máte netradiční kokedamu. A nezapomeňte, možná po dlouhé době, připravit a poslat vánoční přání všem lidem, na kterých vám záleží.