Výhody našeho DIY stromečku jsou zřejmé na první pohled. Nemusíte se starat o opadané jehličí. Když ho pěkně dozdobíte, sváteční atmosféra je zaručená. A navíc se dá využívat řadu let. Jdete do toho?

Co budete potřebovat: asi 11 kulatých dřevěných tyčí s délkou minimálně 40 cm, závitovou tyč o rozměrech 0,6 x 100 cm, 2 šestihranné matice, dřevěné korálky (s otvorem dostatečně velkým tak, aby šly navléknout na závitovou tyč), kulatou dřevěnou desku (nebo kuchyňské prkénko), vrtačku, ruční pilku, případně nářadí na přesné řezání úhlů (pokosnici), brusný papír, ozdoby

Jak na to

  • Aby stromek dobře stál, nejprve mu vyrobte stojan. Naše dekorace bude měřit přibližně 1 metr, proto stačí stojan s průměrem okolo 30 cm. Buď použijte dvě tenčí desky, například kulatá prkénka, nebo jednu silnější.
  • Vyměřte si střed a vyvrtejte otvor o průměru závitové tyče. Tu potom zespodu upevněte matkou. Aby stromeček stál opravdu rovně, je potřeba otvor ze spodní strany zvětšit na průměr matky a tu do něj zašroubovat tak, že nebude vyčnívat.
  • Potom přijdou na řadu větve. Na ty poslouží kulaté dřevěné tyče, které si předem nařežte. Náš stromeček má 16 větví o těchto délkách: 2 x 40 cm, 2 x 35 cm, 3 x 30 cm, 2 x 25 cm, 2 x 20 cm, 3 x 15 cm a 2 x 10 cm.
  • Řezné plochy vyhlaďte brusným papírem. Abyste mohli na závitovou tyč navléct větve, do jejich středu vyvrtejte otvory. Pro větší efekt větve střídejte s dřevěnými korálky.
  • Jakmile budete mít závitovou tyč zaplněnou, upevněte navlečené prvky matkou.
  • Stromek je hotový a můžete začít se zdobením podle svého gusta.

Zdroj: Möbelix