Náš tip využívá papírové sáčky s dekorem, ale stejně tak můžete použít i jednobarevné bílé nebo v přírodním tónu. Hand made vánoční hvězda vám bude dělat radost minimálně do svátků, a kdyby ne, jednoduše si vyrobíte další.

Co budete potřebovat

Kupte si 10 až 15 papírových sáčků stejné velikosti a se stejným vzorem (naše hvězda nakonec spotřebovala 13 sáčků). A nachystejte si lepidlo, nůžky, tužku a pravítko.

Dvě cesty, jak na to

Celý vtip je v tom, že k sobě lepíte papírové sáčky, pak vystřihnete požadovaný tvar. Což je překvapivě snadné. Nebo postupujte opačně, nejprve si vyznačte pomocí tužky a pravítka linie na každém sáčku zvlášť tak, aby do místa otvoru směrovala špička. Po stranách sáčku (naproti sobě) ještě zakreslete dva shodné menší trojúhelníky. A požadované tvary odstřihněte, což může být dobrý trénink pro děti, aby si zlepšily práci s nůžkami.

Jak lepit

Ať už zvolíte první, nebo druhý postup, musíte lepit. Lepidlo nanášejte vždy po celé délce dna sáčku a dále kolmo na dno, v jeho středu, asi do poloviny výšky sáčku. Podstatné je, aby se lepidlo „nepropilo“ dovnitř.

Téměř hotovo

Jakmile budete mít všechny sáčky vystřižené a slepené, ještě naneste lepidlo na ten první (či poslední), hvězdu roztáhněte a krajní sáčky spojte. Pak už jen v některém cípu hvězdy vytvořte otvor, provlékněte stužku a hvězdu můžete pověsit. Třeba na okno.

Zdroj: papelote.cz