Kontejnerový stromek

Živý vánoční stromek v květináči je pro vás ten pravý. Vypadá nádherně, krásně voní, je malý, a tak se vejde opravdu do každého bytu. Nebudete potřebovat spousty ozdob, vystačíte si s menším množstvím. Pokud ctíte tradice červeno-zelených Vánoc, zkuste tentokrát navěsit na větvičky ozdoby z obarveného sisalu vystřižené ve tvaru jednoduchého stromečku nebo hvězdičky. Nebo se místo skleněných koulí můžou na koncích větviček houpat malé dárečky z červeného papíru, převázané bílou mašličkou. Z kartonu si můžete doma také vyrobit jednoduché papírové ozdoby, doplněné červeným filcem.

Pokud ale máte chuť vyzkoušet něco nového, klidně jděte do netradiční barevné varianty, kde se můžete vyřádit se zdobením a ohromit všechny trochu jiným pojetím Vánoc. Filcové ozdoby s rolničkami na zlatém stromku vypadají luxusně a i s málem uděláte velikou parádu.

Tip: Kvalitní stromek vypěstovaný v kontejneru má bohatě rozvětvené kořeny a bal po vyjmutí zůstává v celku. Pozor, menší množství silnějších kořenů, z nichž opadává zemina, dokazuje, že stromek v nádobě nevyrostl a byl do ní přesazen těsně před prodejem! Vybírejte stromek do výšky jednoho metru a v dalších letech ho můžete ozdobit už přímo na zahradě.

Doporučení: Vánoční stromek v kontejneru nenechávejte v bytě déle než dva týdny! To je maximální doba, za kterou se zazimovaný jehličnan neprobudí. Pokud venku nemrzne, můžete stromek vysadit hned po svátcích. Když už ale doma začne rašit, nechte ho v nevytápěné místnosti, dobře stromek zalévejte a ven jej přesaďte až na jaře.

Kovový stromek

Obchody s dekoračními předměty nabízejí i jiné varianty, jak si rychle a jednoduše nazdobit vánoční pokoj, a přitom neustoupit ze svých tradic. Kovový vánoční stromek na stojanu stačí postavit na to správné místo a jednoduše ozdobit.

Drátěný stromek

Lehká konstrukce ve tvaru stromku se skleněnými závěsy na čajové svíčky je to pravé pro milovníky netradičních interiérů a jejich výzdoby. Plamínky dokonale proteplí váš pokoj a vykouzlí krásnou štědrovečerní atmosféru. Vše koupíte jako komplet.

Tip: Jednotlivé závěsy jsou snadno odnímatelné, a tak příští Vánoce můžete zkusit vyrobit nějaké vlastní ozdoby.

Váza s větvemi

Pokud vám k atmosféře Vánoc stačí jen vůně smrkových a borovicových větviček a nechcete utrácet za živý stromek, naaranžujte si velkou vánoční kytici! Aby dlouho vydržela, vybírejte takové druhy větví, kterým jehličí v teple ihned neopadává. Kombinací smrku stříbrného, jedle a borovice spolu se zlacenými větvemi lípy a kroucené vrby vytvoříte krásnou vánoční vazbu. Pak už stačí jen zavěsit pár zlacených zvonců a hvězdičkový řetěz a efekt je dokonalý.

Tip: Do skleněné vázy vložte řetěz ze zlatých miniaturních kuliček, zakryjete tak nevzhledné konce větví.

Foto: Pleasurephoto