Cokoliv, co si vyrobíte sami, vám přinese dvojnásobnou radost. A vůbec se nestresujte, pokud nejste podle mínění svého okolí zrovna šikovní. I když vám sudičky nedaly do vínku zručnost a kreativitu, tenhle návod na vánoční věnec zvládnete „levou zadní“.

Co budete potřebovat

Proutěný věnec, přírodniny z lesa (zejména různé šišky, můžou to být i pokroucené větvičky, žaludy nebo kaštany), větvičky eukalyptu a šateru latnatého (nevěstina závoje), barvu ve spreji Chalk effect s matným křídovým vzhledem, lesklý lak se třpytkami Glitter effect, zahradnické nůžky, tavnou pistoli, ochranné rukavice.

Než začnete

Nejprve si přichystejte přírodniny. Některé ponechte ve své přirozené barvě, jiné nastříkejte barvou. My jsme si vybrali platinový odstín, ale může být i jiný, třeba šedofialový, šedomodrý, něžné duše možná zvolí jemně růžový… Na výběr máte 14 odstínů, které se dají i dobře kombinovat.

Za pár minut hotovo

  • Sprej před použitím dobře protřepejte. Šišky, větvičku eukalyptu a vůbec vše, co chcete obarvit, si rozložte na podložku, třeba na starý karton. Vezměte si ochranné jednorázové rukavice a přírodniny několikrát přestříkejte barvou ze vzdálenosti 20 až 30 cm, přitom nádobku držte svisle. Odložte je stranou, aby mohly zaschnout, což trvá několik minut, maximálně deset.
  • Po zaschnutí je přelakujte sprejem se třpytkami, anebo si vyberte jen některé přírodniny. Lesk dodá vánočnímu věnci slavnostní ráz.
  • Máte vše připravené? Nyní si zkuste ozdobit věnec nanečisto. Co z něj nadmíru trčí, to odstřihněte.
  • Přírodniny přilepte tavnou pistolí. Ale některé postačí jen prostrčit korpusem. A teď už jen hotovou dekoraci pověste, třeba pomocí provázku.

Chytlo vás to a chcete v tvoření pokračovat? Tak si ozdobte ještě pár truhlíků za okno nebo na terasu:

Zdroj: Youtube

Zdroj: Primalex