Nejen tyto naše smysly, ale i naši mysl určitě nadchnou hladké linie vchodových dveří s osvětleným a do profilu zapuštěným madlem, které kromě elegantního designu bodují i stabilní hliníkovou konstrukcí či skvělou tepelnou izolací. Rozhodně už oslovily poroty renomovaných designérských soutěží, které vchodovým dveřím Schüco ADS 90.SI SimplySmart Design Edition udělily prestižní ceny 2017 iF Design Award a Red Dot: Product Design Award 2017.

Zmíněnou stabilitu a tepelně izolační vlastnosti dveří na úrovni pasivního bydlení zajišťuje 5komorový systém se třemi hliníkovými profily a dvěma izolátory. Díky takto stabilní konstrukci lze vyrobit dveře až 2,5 m vysoké. Jejich chytré ovládání pak umožní instalace inteligentní modulární jednotky Schüco Door Control System s Touch Display. Intuitivně a dotykově ovládaný panel z černého skla je rovněž v jedné rovině s dveřním profilem. Do ovládacího panelu se na přání uživatele objektu může instalovat numerická klávesnice, čtečka otisků prstů, domovní číslo, zvonky s rolovatelným seznamem jmen nebo systém k dorozumívání s videokamerou a otvíračem dveří. Schüco představilo i další možnosti otevření bez použití klíčů, například prostřednictvím scanu obličeje či bluetooth, takže si dveře otevřete a zkontrolujete i přes chytrý telefon.

Zatímco u vchodových dveří vyžadujeme bytelnost a neprůhlednost, u přechodů mezi vnitřním prostředím domu a zahradou naše smysly naopak ocení neomezený výhled. Téměř neviditelné propojení interiéru s exteriérem vytvoří prosklené posuvné systémy Schüco ASS 77 PD, které jsou rovněž nositelem ocenění „iF“ a „Red Dot“, a to i díky právě maximální transparentnosti a uživatelskému komfortu. Otevírání i zavírání je tiché a probíhá v jedné rovině, bez rušivého vyčnívání křídel do prostoru. Panoramatická posuvná stěna se zasklením od podlahy až ke stropu je lehce orámována úzkými pohledovými šířkami pouhých 30 mm a bezbariérovým osazovacím rámem, skrytým ve stavební konstrukci. Systém Schüco ASS 77 PD lze dokonce použít pro vytvoření unikátního 90° rohového provedení bez rušivého pevného sloupku. Posuvné dveře zahrnují několik variant - od neizolovaných interiérových až po vysoce tepelně izolované a bezpečnostní posuvné systémy, s možností manuálního i elektrického ovládání křídla o hmotnosti až 500 kg.

www.schueco.cz

Zdroj fotografií: Schüco CZ