Barva základ kuchyně

První, co vám padne do oka, když vstoupíte do místnosti, je barva. A to barva dominantní části pokoje, nebo velkého kusu nábytku. Podle toho se zde člověk cítí dobře, nebo naopak. Do kuchyně se z praktických důvodů volí nadčasové neutrální barvy. Takový podklad se totiž neokouká a nebije se s různými detaily. Příští rok nebude výjimkou, a tak se můžete těšit na paletu šedé a černé a jejich kombinace. Zvolte například šedé tělo a černá dvířka skříní. Uvidíte, jak vás tento elegantní styl pohltí.

Tvrzené sklo a beton

Beton a sklo jsou na vrcholu žebříčku hitů domácího designu. Proto nebudou chybět ani v kuchyních. Samozřejmě vytvoření těla kuchyně z betonu by bylo finančně velmi náročné a jeho likvidace za pár let dost obtížná. Zaměřte se na detaily. Praktické je zanechání betonové podlahy, nebo využití tohoto materiálu na vytvoření kuchyňské desky. Na kuchyňskou desku, ale i dvířka skříněk se perfektně hodí i tvrzené sklo. Mléčné zabarvení skla pak dává alibi případnému neuspořádanému nádobí. Zamyslete se, jak tyto materiály využít, alespoň v maličkostech.

Spojovat nespojitelné a použít jinak

Nebojte se kombinovat materiály a využívat je v překvapivých kombinacích. Používejte prvky jinak, než je například zamyšleno prodejcem. Proč byste nemohli využít zajímavý plechový květináč jako nádobu na vařečky a další náčiní? Zapojte svou představivost a využijte zajímavé materiály.

Kov v kuchyni

Zajímavé je zapojení zlata, mědi, mosazi a tmavé oceli. Tyto prvky spíš prvoplánově sedí ke kancelářím nebo obývacím pokojům, ale určitě si nachází své místo i v kuchyních. Od nádobí přes jednotlivé úchyty na skříňkách po větší plochy. Pokud si nejste jistí, zda vám materiál vyhovuje, kupte si jednoho reprezentanta, kterému najděte vhodné výsostné místo. Určitě se vám zalíbí a dokoupíte mu společníky. Pokud ne, budete mít krásný dar pro známé.

Zapojte starší kousky s duší

S novou kuchyní nemusíte zapomínat na oblíbené retro či rustikální kousky. Například různé plechovky na kávu, či koření se perfektně hodí k plánovaným trendům. Mimoto přitáhnou obdivné pohledy návštěv. Přece nechcete mít v bytě výlohu obchodního domu.

Konzultace i pracovní síla jednoduše na internetu

Rekonstrukce kuchyně je finančně a psychicky náročná záležitost. Pokud chcete mít jistotu, že výsledek bude dokonalý, nebojte se oslovit odborníky. A to nejen pro samotnou stavební práci, ale i pro návrh projektu. Nemusíte však trávit spoustu času hledáním takové pomoci. Zadejte jednoduše a zdarma poptávku na poptávkovém serveru Poptávej.cz. Ten rozešle vaši poptávku hned několika dodavatelům. Architekti interiérů, řemeslníci či stavební firmy vás poté osloví přímo prostřednictvím e-mailu s nabídkou ušitou na míru.