Zavítáme do centra Montrealu, do bytu, který je velký, luxusní a dvojpatrový. V horním patře najdeme tři menší dětské ložnice a jednu velkou ložnici majitelů, koupelny a šatnu. Vše v bílé v kombinaci se dřevem. Působí to čistě, jednoduše a elegantně.

Ale přesuňme se k hlavnímu bodu našeho zájmu – do místností společenských. Kuchyně s jídelnou a obývacím pokojem jsou totiž velmi netradiční. Architekti z MXMA totiž obložili stěny a strop dřevem světlého dubu. Ale jen v jedné části a netradičně prolamovaně. Obložili totiž centrální část technického vedení vody, elektřiny a odpadů, kde v centru je masivní ocelový sloup, podepírající další patra. Tenhle interiérově nepříliš krásný doplněk zakryli a vytvořili jakoby kmen stromu. Prolamováním obložení pak vznikl dojem, jako by byt byl postaven kolem stromu s větvovím. Vytváří dojem pohybu přírody. Interiér dostal najednou zcela nový směr. Není to obyčejná bílá krabice, do které jsou vložené dřevěné prvky, ale naopak je to strom, kolem kterého se žije.

Zajímavé jsou ale i další prvky interiéru. Například schodiště, které je osvětlené velkým střešním oknem. I schodiště se tak stává zdrojem světla ve spodním patře. Dalším pěkným prvkem je integrace částí interiéru v šedém laku. Je to jako v přírodě – dřevo střídá kámen.