Už ani nevíte, kde vám hlava stojí. Začátek školního roku, kdy bylo potřeba zařídit spoustu věcí od nákupu školních pomůcek, přes nové bačkůrky do školy, po zápisy do nejrůznějších kroužků, máte zdárně za sebou. Teď doufáte, že konečně přijde ta Napařovací žehličkavysněná chvilka pro vás. A ejhle, když jste si konečně nalila tu vaši sklenku vína a v televizi si naladila oblíbený seriál, zpoza rohu na vás vykoukne koš plný nevyžehleného prádla. V duchu si říkáte, zda tento věčný kolotoč někdy skončí... Navíc se další hory prádla vrší v koupelně… naštěstí existují automatické pračky. Letmo dáváte hold vynálezci. Pračka sice prádlo nakrásně vypere, ale automatické žehličky, které by prádlo samy vyžehlily, složily a uložily do skříně, ještě nikdo nevynalezl…

Nezbývá vám nic jiného, než se do té kupy pustit. Ale proč to brát tak vážně… skleničku máte nalitou, váš oblíbený pořad běží a že musíte žehlit… Stačí si jen pořídit takovou žehličku, která vám všechnu tu námahu ušetří. Je pravda, že sama určitě nevyžehlí, ale kvalitní a výkonná napařovací žehlička na prádlo dokáže s vaším časem a prádlem Žehlicí plocha napařovací žehličkyudělat divy. Právě síla páry u napařovacích žehliček ulehčuje a urychluje samotné žehlení tím, že pára dostatečně navlhčí žehlenou látku, a tím pádem je žehlení snadnější. Je to tak snadné, že ani nevnímáte tu povinnost žehlení a stále máte čas si vychutnat pohodový večer.

A jak se pozná správná napařovací žehlička? Disponuje pěti hlavními atributy:Pára - síla variabilní páry se pohybuje okolo 40 - 50 gramů za minutu a parní ráz běžně zhruba 100 - 150 gramů za minutu, nejvyšší kolem až 200 g/min.

Teplota – musí být přesná a stabilní pro různé tkaniny. Pro její dosažení a udržení je důležitý vysoký výkon žehličky.

Kluznost – úkol pro žehlicí desku. Méně tření znamená menší námahu a efektivní čistění žehlicí desky.

Voda – pro dnešní moderní žehličky není problém použít obyčejnou vodu z kohoutku.

Kvalita – ověřené kvalitní značky s dlouholetou zkušeností nabízí řadu nejrůznějších Napařovací žehličkažehliček pro vaše potřeby.

Víte, že společnost Rowenta slaví letos již 100 let (vznik 1909) a svou první žehličku uvedla již v roce 1919? Se svou dlouholetou historií inovací s německou precizností a kvalitou se řadí mezi průkopníky v této oblasti. Není tomu jinak ani u nové žehličky Rowenta Steamium DW9000, která představuje technicky i designově nejvyspělejší a nejvýkonnější žehličku s maximální péčí o vaše prádlo. Samotný název napovídá, že základem všeho je pára (z anglického steam). V porovnání s běžnými napařovacími žehličkami nabízí Rowenta Steamium s funkcí „Steam force“ o 30 % vyšší průnik páry do nitra tkanin. Speciální světelná kontrolka indikuje zvolenou tkaninu pro žehlení a funkce „autosteam control“ automaticky nastaví sílu páry na základě zvolené tkaniny. Samozřejmostí u všech modelů je funkce páry navíc, pokud žehlíte nepoddajné tkaniny a záhyby. Nabízí variabilní páru až 50g/min. a nejvyšší parní ráz u žehličky na trhu až 200g/min., který je srovnatelný pouze s parními generátory. Takže již žádné trápení, ale snadné pa(á)ření.