Raději zdůrazňujeme slova „na výstavišti“, protože letos proběhl veletrh v důsledku pandemie virtuálně. Chystaný 23. ročník je možné považovat i za první. První pocovidový. Všichni se již těší na plnohodnotnou akci a tradiční svátek všech střechařů s kompletní nabídkou výrobků a služeb pro stavbu a renovaci střech. Řada vystavovatelů již nyní avizovala představení novinek ve větší míře než kdykoli jindy, což je vynikající zpráva pro odborníky i širokou veřejnost.


Zvýrazněnými tématy nadcházejícího ročníku jsou například zelené střechy, zadržování dešťové vody, fotovoltaika v kombinaci s akumulací energie či digitalizace napříč oborem. Na veletrhu Střechy Praha se můžete těšit na novinky z oblasti zaměřování a 3D modelování střech, řešení pro detekci zatékání střech, mnohé další aplikace a také špičkové digitalizované nástroje a nářadí. Většina z nich bude prezentována v rámci Festivalu dřeva a nářadí, který je již potřetí nedílnou součástí veletrhu.


Chystáme bohatý doprovodný program plný přednášek, workshopů, praktických ukázek řemesel a soutěží o hodnotné ceny. Proběhne tradiční konference Izolace, tentokrát s nosným tématem „Konstrukční detaily v obálce staveb aneb Na složitosti nezáleží“.

Problematikou dešťové vody a zelených střech se bude zabývat Fórum „Modrozelená infrastruktura“, které na druhý veletržní den připravujeme ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Chystáme další aktuální témata, sledujte webové stránky veletrhu.


Těšíme se na osobní setkání s vámi na výstavišti!


Organizační tým veletrhu Střechy Praha


www.strechy-praha.cz