Půvabné, stylové, ale i lehce kýčovité dekorace najdete všude, na trzích, v supermarketech i v obchodech, které se orientují na kvalitní design. Co by vám letos mohlo udělat největší radost?

Inspiraci nabízíme ve fotogalerii a pak se ještě podívejte na video:

Zdroj: Youtube

Hlavně barevně?

Osvědčené pastelové odstíny a jarní barvy doplňují fialová a zejména tóny dřeva a přírodnin vůbec. Právě přírodní materiály hrají poměrně zásadní roli. Nepřehlédnutelným trendem jsou ale i čisté bílé dekorace, ty se prosazují už řadu let, naopak černá barva letos hlásí ústup. Kdo chce opravdu poutat pozornost, použije bílou a zlatou barvu a také lesk, byť matné provedení je obecně přece jen více patrné. Což ostatně odráží trend v bydlení.

Co se naštěstí nemění

Jarní rostliny a menší hospodářská zvířata (nejde pouze o mláďata, jak se traduje, navíc v dekoracích se stírají rozdíly mezi králíkem a zajícem) společně s vajíčky v mnoha podobách hrají prim. Tak to bylo, je a bude. Letos jen více než jindy lze obdivovat rovněž kraslice blížící se 2D provedení připomínající medaile na zavěšení.

Velikonoce navazují na Vánoce

K radosti nejen sklářů se prosazují také foukaná skleněná vajíčka. Můžou a nemusí viset na jarních větvičkách, hezky budou vypadat naaranžované v průhledné skleněné nádobě. Kdyby neměla tvar vejce, určitě byste je zaměnili za vánoční ozdoby. A k radosti dětí jsou k vidění rovněž skřítci, kteří se také zabydleli v sortimentu tradičních vánočních dekorací. Jen na Velikonoce se oblékají do méně nápadných barev.

Zdroj: Apropos-shop.cz, Le Patio