Polemiky, zda při tvoření nakonec vznikne králík, nebo zajíc, nechte jiným. Pro děti je podstatná radost z tvorby a z výsledku.

Zkuste také tuhle jednoduchou dekoraci - stojánek na větší vajíčko:

Zdroj: Youtube

Sladký ušák

Potřebujete několik kulatých lízátek, polystyrenové kuličky, zbytky bílého a růžového filcu, lepidlo, nůžky a tenké fixy. Do každého lízátka napíchněte jednu kuličku, které předem pomalujte „obličej“. Tlapky a uši si nakreslete na filc, nebo využijte papírový vzor, pak vystřihněte a přilepte. Až bude po Velikonocích, přidané dekorace snadno odstraníte a dětem zbudou lízátka.

Huňáč z pom pomů

Základ tělíčka představují dvě bambule (pom pomy) z vlny, stačí využít zbytky příze. Máte více možností. Buď budete vlnu namotávat na prsty, a až vznikne hodně silná vrstva, stáhněte ji a uprostřed převažte, pak smyčky z obou stran rozstřihnete. Nebo si vystřihněte vzorové kruhy s volným středem z pevného papíru (kartonu), návod najdete ve videu.

Zdroj: Youtube

V obou případech ještě musíte trpělivě dostřihávat všechny konce příze, aby vznikla opravdu úhledná a huňatá kulička. A máte tělíčko. Na hlavičku vytvořte totéž, jen menší. Obě kuličky slepte a přilepte také korálky jako oči, nos a ještě vystřihněte a přilepte uši z papíru.

Nadílka v krabičce

Na zajíčkovou krabici potřebujete tenčí karton nebo velkou čtvrtku ideálně hnědé barvy, dále růžovou čtvrtku na zdobení tlapek a uší, pastelky, lepidlo a nůžky. Podle fotografie ve fotogalerii vystřihněte tvar budoucí krabice, nalepte čumáček, oči a dokreslete fousky a oči. Pak krabičku slepte. Ještě vystřihněte uši a tlapky, podle vzoru je přilepte. Do krabičky můžete poskládat drobná vajíčka na ozdobu nebo sladkosti pro malé koledníky.

Zajíčci - námořníci

Tuhle opravdu jednoduchou dekoraci zvládnou i menší školáci i předškoláci sami. Potřebujete jednorázové dřevěné lžičky a jednorázová dřevěná míchátka, zbytek lýka, fixy, lepidlo a nůžky. Širší konec lžičky bude představovat obličej, stačí ho pomalovat, tělíčko děti ozdobí proužky. Pak z míchátek ustřihnou části jako uši (musí být zaoblené) nebo jim s nůžkami pomůžete, pomalují vnitřky a přilepí na lžičku z druhé strany. Na závěr přidají mašličku z lýka. Pokud si děti umí zavázat tkaničky, dokážou to samy.

A kdo ještě nemá ušáků dost, tomu nabízíme celou králičí rodinku, postup na tvoření je tady.

Zdroj: youtube