Suroviny:

200 g vepřového masa ze stehna

50 g loupaných burských oříšků(nejlépe nesolených) 1 lžička Solamylu 3 lžičky sojové omáčky 1-2 sušené feferonky trochu Glutasolu, zázvoru a mletého černého koření 2-3 lžíce oleje

Návod:

Maso nakrájíme na kousky velké 1 – 1,5 cm, posypeme Solamylem, Glutasolem, zázvorem a mletým černým kořením, pokapeme polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme marinovat zhruba půl hodiny. Mezi tím sušené feferonky polámeme na malé kousky a odstraníme jadérka (pokud máme k dispozici malé chilli papričky, použijeme je v celku). Na pánvici rozpálíme olej, na nějž nasype polámané feferonky a chvíli je restujeme. Po chvíli přidáme naložené maso a smažíme, dokud nezhnědne (asi 3 – 4 minuty). Přidáme burské oříšky a vše pokapeme zbytkem sojové omáčky a za stálého míchání smažíme další minutu. V případě, že máme k přípravě jen slané burské oříšky, pak z nich musíme sůl co nejvíce odstranit a použít méně sojové omáčky. Správně připravené kung-pao má mít poměrně málo šťávy, která má být oddělená od tuku. Vhodná příloha: rýže