Suroviny:
200 g vepřového masa ze stehna50 g uvařených oloupaných mandlí1 bílek1 lžička sojové omáčky1/2 lžičky zázvoruna špičku nože mletého černého kořeníOmáčka: Půl šálku masového nebo drůbežího vývaru1 a 1/2 lžičky Solamylu1 lžičku sojové omáčky1/2 lžičky cukrusůl
Návod:
Maso nakrájíme na malé tenké plátky, ponoříme do rozšlehaného bílku se sojovou omáčkou, posypeme zázvorem a mletým černým kořením, promícháme a necháme proležet půl hodiny. Poté maso zprudka orestujeme na rozpáleném oleji (asi 3 – 4 minuty), přidáme mandle a spolu smažíme další minutu. Nakonec se vše promíchá s připravenou omáčkou.Omáčka:Solamyl a sojovou omáčku rozmícháme v malém množství vody. Tuto směs přidáme do rozehřátého vývaru, trochu osladíme, osolíme a za stálého míchání přivedeme do varu, aby omáčka zhoustla.Vhodná příloha: rýže