Potřebujete trochu rozšířit nebo přímo nafouknout skříň? Někdy stačí malé úpravy – přinášíme několik nápadů:

Na vnitřní stranu dveří skříně (nesmějí být ovšem zasouvací) připevníme věšáčky nebo kapsáře, nebo dáme do několika řad pod sebou závěsy na pásky či kravaty. Kapsáře jsou velmi vděčné; schovají se do nich maličkosti i rozměrnější věci – jejich kapsy nesmějí být jen příliš vyboulené.

Velký kapsář od horní hrany skříně až k zemi lze umístit také na boční stěnu skříně, třeba tu, která směřuje do rohu místnosti ke zdi, stačí jenom skříň odsunout pár potřebných centimetrů, aby se do kapsáře dalo pohodlně chodit.

Skříň můžeme kreativně nastavit i směrem ke stropu, a to i aniž bychom kupovali nástavec. Ušetříme několik tisíc korun a vytvoříme rozhodně něco originálnějšího, co vypadá celkem zajímavě (a jaksi útulněji než skříňový nástavec). S manipulací bude ovšem nepatrně více práce, místo za dvířky na poličkách bude oblečení a doplňky v krabicích či koších. Nejjednodušší možnost je na skříň naskládat velké kartónové ozdobné krabice. Některé jsou stohovatelné, jiné zase, aby se po sobě neposunovaly a také pro jejich větší „výdrž“, jsou opatřeny elegantními (jakoby měděnými) kovovými rohy.

Obdobně naskládáme na skříň uzavřené proutěné krabice či koše s víky. Přírodní materiály jsou různorodé a hezké a výběr je poměrně bohatý – různé trávy, rákos, bambus, proutí. Skříň bude vypadat přívětivěji a zajímavěji. Do košů schováme doplňky, které se nenosí zrovna denně, i různé sezónní oblečení.

Skříň můžeme ještě v horní části nejen nastavit, ale také rozšířit. Pokud je kolem více místa a místnost snese trochu neobvyklé řešení, uděláme to následovně: na skříň položíme prkno (široké, jako je hloubka skříně, nebo užší). Na každé straně skříně může přečnívat i půl metru – záleží na stabilitě! Na prkno naskládáme opět košíky a krabice. Pokud jsou těžké, prkno nejlépe k horní straně skříně (nebo ke stěně) nejprve fixujeme. Pokud je ovšem velmi těžké a naopak v lehkých papírových krabicích budeme skladovat lehké šátky, stabilitu sestavy by to po odejmutí jedné krabice nemělo ohrozit.

A pokud nechceme experimentovat, vydáme se jednoduše do obchodu koupit nástavec na skříň...

-ag-Foto: Roldor