Nedávno jste se stěhoval. Jak dlouho jste vybíral byt, ve kterém teď žijete?

Byt jsme vybírali podle lokality. Líbilo se nám v hospodě Na Václavce, a tak jsme si prohlédli okolí a našli byt přímo naproti. V podstatě jsem vybral byt podle hospody.

Bylo zapotřebí nějaké rekonstrukce, než jste se nastěhoval?

Byt jsme kompletně zrekonstruovali podle návrhu bytového architekta. Měnilo se všechno kromě oken. Spolupráci s architektkou Michaelou Procházkovou si ale nemůžu vynachválit.

Na co jste nejvíce pyšný?

Nejvíce obdivuji, jak se Michaele podařilo využít nevelký prostor. Celý nábytek je na míru zapasován do výklenků ve zdech, takže celkově byt působí jako jedna čistá linie. Na někoho by mohl působit moc stroze, ale ve skutečnosti je velmi útulný.

Jaké barvy a materiály převládají?

Co se týče materiálů - nábytek je z lamina ve třech různých dekorech, dvířka skříněk z lacobelu zasazeného do hliníkových rámečků, podlaha lamino v dubovém dekoru a velice efektní je umělý kámen na stěně za sedačkou. Z barev převládá bílá, pak hnědo-šedá, bordó a zelená.

Je něco, co jste v bytě sám vyrobil?

Kutilství jsem si dosyta užil ve svém předchozím bytě a zařekl se, že v tom novém na nic nesáhnu. Mám kamarády, kteří takhle rekonstruovali byt svépomocí a stálo je to spoustu nervů a času, a ve výsledku ani neušetřili.

Chystáte si do nového bytu ještě něco pořídit?

Docela rád bych si pořídil nějaký ten nový chytrý multimediální přehrávač, co umí hrát hudbu, přehrávat filmy a připojit se na internet.

Co se naposledy rozbilo a kdo to opravil?

Naposledy pode mnou prasklo opěradlo židle z průhledného plastu. Ne, že bych byl tak těžký, spíš jsem si ji spletl s houpacím křeslem. Kdyby to někdo natočil, byla by to veliká legrace. Modlil jsem se, abych stejnou židli ještě sehnal. Nakonec jsem vypátral poslední dva kusy, ale v jiné barvě. Tak mám teď dvě červené a dvě šedé.

Jak vycházíte se sousedy?

Sousedy zdravím a snažím se, abych je neomezoval zbytečným hlukem, a oni mi oplácejí stejnou mincí.

Neuvažujete, že se jednou přestěhujete do domku se zahrádkou?

Velice by mě bavilo postavit si ve spolupráci s architektem nějaký moderní nenápadný dům, který by nezatěžoval krajinu ani životní prostředí. Tím by se mi splnil sen. Ale cíl mého života to není.

Vizitka:

  • Narodil se ve znamení Lva 23. července 1974 v Ústí nad Labem.
  • Vystudoval DAMU.
  • Účinkuje ve Švandově divadle a divadelním spolku Háta.
  • V kapele Chichotaj hraje na basovou kytaru.
  • Pamatovat si ho můžete ze seriálů Rodinná pouta, anebo Cesty domů.
  • Je patronem projektu Ecocheese společnosti ECOBAT, jehož základní myšlenkou je, aby se třídění vybitých baterií, stejně jako třídění plastů a papíru, stalo součástí moderního životního stylu každého z nás.
  • Baví ho squash a tenis.
  • Má pětiletou fenku Jack Russella teriéra, s níž vyráží na procházky do Šárky.