Chystáte se rekonstruovat dům či byt? Nebojte se experimentovat. To je jasný vzkaz bytových designérů. Pokud vás už nudí fádní stěny a přemýšlíte, čím je zpestřit, netradičním řešením by mohl být právě vinyl. S inspirací vám pomohou tyto zdařilé rekonstrukce, kde najdete například podlahovou krytinu Thermofix od českého výrobce Fatra. Tato krytina se totiž díky své konstrukci a technologii výroby hodí i jako obklad stěn. Vybírat můžete z 62 dekorů, které dokonale imitují přírodní materiály, a to nejen na pohled, ale i na dotek.

Proměňte váš interiér v příjemný prostor laděný do přírodních tónů, které působí uklidňujícím dojmem. Chcete zajímavou zeď v kuchyni, netradiční vstupní chodbu, nebo originální stěnu v dětském pokoji? Vinylová podlaha je ideální volbou.

Obklad stěn plní také ochrannou funkci. Pokud dojde k ušpinění stěny, čeká vás pravděpodobně malování, v případě vinylu postačí pouze hadr. Svrchní část podlahoviny je totiž opatřena PUR ochrannou vrstvou, která zaručuje snadnou údržbu. Na rozdíl například od kamenného či dřevěného obkladu je podlahovina Thermofix dobře omyvatelná vodou, což ocení každá žena.

I přesto, že se při instalaci používá lepidlo, nemusíte se bát o své zdraví. Výroba vinylových dílců podléhá přísným nárokům a kontrolám. Bezftalátová technologie výroby zaručuje, že je podlahová krytina zdravotně nezávadná a splňuje všechny normy Evropské unie.