Česnek je přírodní antiseptikum, má tedy velmi silné dezinfekční účinky. Obsahuje látky, které pomáhají ničit bakterie, plísně a viry. Takže při čištění záchodu nejen odstraní všechny nečistoty, ale také zničí bakterie, které mohou způsobovat nežádoucí zápachy a zdravotní problémy.

Podívejte se, jak to funguje:

Zdroj: Youtube

Jak česnek použít?

Postup je úplně jednoduchý. Oloupejte a rozmačkejte několik stroužků česneku, vložte je do záchodu a zalijte teplou vodou. Nechte asi dvacet minut působit a poté záchod opláchněte a vyčistěte. K zesílení účinků můžete česnek smíchat s octem. Tato směs se dá použít i na čištění vany, umyvadla, sprchového koutu a dalších prostor v celé koupelně.

Kde ještě česnek pomůže?

Má využití v kuchyni, a to nejen při vaření. Můžete ho použít k čištění povrchů, nádobí a spotřebičů. Smíchejte rozmačkaný česnek s octem a použijte jej třeba i na nádobí. Česnek dokáže pomoci i při čištění dlaždic, linolea a dřevěných podlah. Použijte jej při mopování.

Dávejte si ale pozor, česnek má silný zápach, který může po čištění zůstat. Jedním způsobem, jak tento zápach neutralizovat, je použít citron. Přetřete podlahu, plochy ještě citronovou šťávou nebo ji vlijte do záchodu a česnekové aroma po chvíli zmizí. Můžete také použít esenciální oleje, jako je levandule nebo eukalyptus.


zdroj: https://ireceptar.cz, https://nicitele.cz