Voda z vajec obsahuje mnoho užitečných minerálů, které jsou pro rostliny nezbytné. Můžete s ní hnojit rajčata, papriky nebo cukety. Je ale třeba dávat pozor na pH půdy, protože vysoký obsah vápníku nesnese každá rostlina.

A spotřebovat můžete i skořápky. Vyrobte si hnojivo dle videa:

Zdroj: Youtube

Voda z vaření vajec obsahuje mnoho minerálů, jako je vápník, hořčík a draslík

Tyto minerály ke svému růstu potřebují hlavně rajčata, papriky nebo cukety. Můžete je občas vodou z vajec zalívat a uvidíte, jak se jim bude dařit.

Naopak, podle serveru chalupari-zahradkari, voda z vaření vajec není vhodná pro některé kyselomilné rostliny, jako jsou smrky pichlavé stříbrné, smrky ztepilé, borovice lesní, brusnice chocholičnaté, hortenzie stromkovité, konvalinky vonné, rododendrony, borovice černé, jedle kavkazské, hortenzie velkolisté, pomněnky a chryzantémy. Vždy, než budete vodou z vajec zalévat, si zkontrolujte, jestli se jedná o rostlinu, která vápník potřebuje.

Voda z vajec i pro vaše nehty

Mimochodem, dle webu Bydlíme útulně můžete vodu z vaření vajec použít i k regeneraci nehtů. Pokud máte oslabené, matné, křehké nebo rozštěpené nehty, stačí je na několik minut namočit do vlažné nebo studené vody. Pokud chcete účinek zesílit, můžete vodu jemně vmasírovat do nehtové ploténky. Opakujte několik dní a vaše nehty budou vypadat mnohem zdravěji.

Voda z vaření vajec tedy není jen odpadem, který bychom měli vylévat. Může být užitečná pro hnojení rostlin a dokonce i pro vaše nehty.

Zdroj: chalupari-zahradkari.cz, nasdum.cz,bydlimeutulne.cz