Soutěž Domy na míru byla vícekolová. První kolo patřilo vám – čtenářům. Vy jste se v anketě měli vyjádřit, jaká je nejdůležitější vlastnost domu, ke které přihlížíte nebo byste přihlíželi při stavbě domu.


ZDE NAJDETE KOMPLETNÍ PROTOKOL O PRŮBĚHU SOUTĚŽE ***

Výsledek pak byl vložen do podmínek do architektonické části, jejíž podmínky museli architekti splnit. Ti podle zadaných kritérií měli za úkol vytvořit domy, které by splňovaly požadavky lidí, zohledňovaly jejich přání a potřeby. Pro lepší orientaci byly vytvořeny dvě kategorie: Bydlení pro každého a Exkluzivní bydlení. Technické specifikace vycházejí od vyhlašovatele, společnosti Haas Fertigbau, která vítězné návrhy zařadí do svého katalogu typových domů, a z každého postaveného domu tak architekt dostane finanční odměnu.

Odborná porota pak z došlých 55 návrhů, což je fantastické číslo, vybrala nejdřív okruh finalistů a z nich pak vybrala vítěze. Ten se etabloval z kategorie Bydlení pro každého. Více o vítězích najdete v samostatném článku.

Kategorie Exkluzivní bydlení nakonec žádného vítěze nemá, protože porota usoudila, že dodané návrhy nejsou na takové výši, aby mohly být hodnoceny jako vynikající, a navíc se shodla na tom, že exkluzivní bydlení nemůže být typizované.

A nyní je řada na vás. Nyní tu máte šanci hlasovat vy – čtenáři. Vy si zvolíte vlastního vítěze a můžete si prohlédnout všechny návrhy, které do soutěže přišly a splňovaly podmínky soutěže. Hlasujte tedy v jednotlivých galeriích pro svého favorita! Hlasování končí 20.3. a na veletrhu IBF v Brně bude vyhlášen vítěz.