Jaké preference měli při výběru terasy zákazníci, kteří se nakonec rozhodli pro kompozitní prkna Terafest® od české společnosti WPC – Woodplastic?

Terasa postavená u rodinného domu v Novosedlech dokonale podtrhuje vybraný vkus majitelů a citlivě doplňuje prostředí jejich okrasné zahrady. „Už při stavbě jsem měl dokonalou představu o tom, kde bude situována terasa. Jediné, co bylo ještě třeba si ujasnit, byl materiál. Za klíčová kritéria jsem zvolil kvalitu, snadnou údržbu a dokonalý vzhled,“ říká majitel objektu pan Jaromír.

Investor si vybral prkna Terafest® v profilu Top s překrývajícími se spárami, mezi něž nezapadá nečistota. Z nabízených povrchů jeho představám nejlépe odpovídal Rustic, evokující drásané dřevo, a to v příjemně světlém teakovém odstínu. „Jsem opravdu velmi spokojený. Terasa je krásná, odolnost materiálu mimořádná a nutnost údržby v podstatě nestojí za řeč,“ shrnul přednosti své nové terasy pan Jaromír.

Přesvědčte se na vlastní oči v terasovém centru

Paní Jana z Prahy se rozhodla, že když už bude investovat do terasy, tak bez kompromisů. Jak v případě materiálu, tak dodavatele požadovala maximální kvalitu a spolehlivost. Využila šanci přesvědčit se o kvalitách prken Terafest® na vlastní oči a navštívila terasové centrum WPC – Woodplastic. Tady si prohlédla už realizované stavby dlouhodobě vystavené běžnému klimatu a udělala si představu, jak vypadá terasa s odstupem let.

„Ocenila jsem, jak podrobně mi tu byly zodpovězeny veškeré dotazy stran technických požadavků a detailů montáže,“ konstatovala majitelka. Prostor atraktivní střešní terasy je osazen širokými prkny Max Forest v tmavém provedení Eben. Ta jsou zajímavá nejen snadnou údržbou a vysokou odolností proti povětrnostním vlivům, ale hlavně svým působivým designem vycházejícím z nestandardní šířky profilu.

Vsaďte na českou kvalitu

Na přání majitelů nevšedního rodinného domu pod Mniší horou byla použita terasová prkna Terafest® Max Forest a v okolí bazénu Premium Forest z materiálu WoodPlastic® v přírodním odstínu Palisander. Terasa skvěle zapadá do okrasné zahrady a vhodně navazuje na obytnou část, z níž lze na terasu kdykoli pohodlně vstoupit velkými prosklenými dveřmi. Terasa je částečně krytá, takže ji lze využívat celoročně, a to bez nutnosti nějakých zásadních starostí.

Údržba teras z kvalitních kompozitních prken Terafest® totiž spočívá pouze v občasném ometení nečistot a opláchnutí vodou, ideálně pod tlakem. Mastné fleky stačí co nejdříve umýt saponátem. Kompozitní prkna Terafest® jsou vyrobena ze zbytkového dřeva z obnovitelných zdrojů a zdravotně nezávadného polyethylenu. Nemusejí se natírat, impregnovat ani jinak chemicky ošetřovat. Výrobce na ně poskytuje záruku až 25 let.

Další informace o produktech Terafest®, inspirativní fotografie a praktická doporučení najdete na www.woodplastic.cz.