V první řadě bychom se tedy měli zaměřit hlavně na takové prvky, které jsou nadčasové, nebo se případně dají snadno obměnit. Z tohoto důvodu se například nevyplácí batoleti vytapetovat celou místnost tapetami s motivy džungle, ale ponechat zeď v neutrální barvě a vyzdobit ji raději samolepkami, které zase půjdou snadno dolů a nejsou tak drahé.

Je-li v dětském pokoji lino nebo laminát, samolepky můžete využít i na podlaze. Ze samolepicích washi pásek vytvoříte skákacího panáka nebo silnici a parkoviště pro autíčka.

Schovávačky

Různé skrýše, kam si může dítko zalézt jako do domečku, jsou poměrně vděčným prvkem. Dítě si tu bude schovávat nejmilejší hračky a později třeba i tajné deníky. K tomuto účelu slouží různé stany a týpí, případně prostor pod vyvýšenou postelí, který zakryjete jednoduše závěsem. Závěs ale může zakrýt i obyčejnou postel nebo kout vystlaný polštářky. Stačí do zdi nainstalovat tyče, které závěs ponesou.

Nástěnka

Výtvarných děl vyprodukuje dítě za rok stovky. Ta nejkrásnější si chce přirozeně někam vystavit, a tak se nám hodí nástěnka. Pokud se chceme vyvarovat popadaných připínáčků a špendlíků, na které se bude šlapat, zvolíme raději nástěnku magnetickou. Obrázky se dají věšet také na kolíčky, připevněné například k dekorační síti nebo k desce z jakéhokoli pevného materiálu. Jsou-li v pokojíku staré skříně, jejichž dvířka nevypadají nijak esteticky, můžete kolíčky přilepit přímo na ně, a pořídit tak nástěnku téměř zadarmo.