Slupky jsou bohaté na živiny, a tak stojí za zvážení, jestli je i příště vyhodit, nebo je zkusit nějak využít. Obsahují totiž látky, které potřebují na ochranu a léčbu vnitřku cibule. Konkrétně jde o vitamin A, C, E a antioxidanty.

Jak využít slupky?

Nejjednodušší využití je do polévek. Když děláte silný vývar, slupky ho obohatí o mnoho cenných živin. Následně vývar sceďte a vyberte sítkem.

Podobně můžete postupovat, třeba když vaříte rýži. Přihoďte dovnitř trochu slupek od cibule a dopřejte si další dávku vitaminů. Po uvaření je vyndejte. Rýže získá nejenom živiny, ale i krásnou netradiční barvu. Obzvlášť, pokud použijete slupky z červené cibule. Pečete? Pak zkuste přidat čajovou lžičku mletých slupek do chleba.

Cibule může pomoci ulevit od křečí. Vařte slupky asi 15 minut, odvar sceďte a pijte ho jako čaj před spaním. Zároveň vám tento nápoj pomůže usnout.

Zdroj: urobsisam.zoznam.sk