Malý byt plný sušáků na prádlo je nepříjemným bludištěm. Koupelna, ložnice, chodba, ale i vana a balkon jsou místa, kam nejčastěji odkládáme čerstvě vyprané prádlo na několik hodin, někdy však i dní. Větší množství mokrého prádla přirozeně zvyšuje vlhkost v domácnosti a zvlášť v horkých vlhkých dnech umí pobývání uvnitř udělat nesnesitelným.

Úsporným, elegantním a pohodlným řešením je sušička. Chytrý pomocník vyřeší prostorové i časové problémy každé moderní domácnosti. Postará se o všechno prádlo, od džínů nacucaných vodou přes dětská trička až po pánské košile. Kondenzační sušička vodu, lépe řečeno horkou páru z vypraného prádla zachycuje v nádobě, a nezvyšuje tak vlhkost v místnosti, kde je umístěna.

Energetická třída rozhoduje

Velmi diskutovaným tématem ohledně sušiček jsou jejich provozní náklady. Důležitým ukazatelem je proto energetická třída. Hybridní sušička LG s tepelným čerpadlem se však může pochlubit velmi úspornou třídou A++. Díky tepelnému čerpadlu je teplota sušení 50–55 °C, tedy zhruba o třetinu méně, než kolik potřebuje běžná kondenzační sušička. Takové sušení je nejen šetrné i k jemným textiliím, ale je i rychlejší. Postupné ochlazování prádla navíc pomáhá proti pomačkání, což výrazně zjednodušuje následné žehlení (je-li vůbec třeba).

Rychlost sušení a množství speciálních programů

Ekologická hybridní sušička LG nabízí mnoho užitečných funkcí. Ať už jsou zaměřené na úsporu času, udržování sušičky v čistotě nebo na nejdůležitější část – způsoby sušení různého typu prádla. Oproti běžným sušičkám je tato od LG vybavena hybridním sušením, které zkrátí čas sušení až o sedm minut na kilogram prádla.

Inteligentní sušička LG hlídá vlhkost prádla pomocí senzorů, které díky informacím o zbytkové vlhkosti automaticky upravují parametry i délku sušení. Další velmi chytrou funkcí je i diagnostika Smart Diagnosis, která během pouhých 3 vteřin je schopna rozpoznat až 28 technických problémů. Šetří nejen váš čas, ale i peníze.

Nejen opravy, ale i běžné čistění moderních spotřebičů je pro laiky často náročné. O to více majitele potěší, když se jeho pomocník umí vyčistit sám. Automatické čistění kondenzátoru probíhá až sedmkrát během jednoho cyklu sušení. Díky tomu je sušení efektivní a energeticky méně náročné. Sama se v čistotě udržuje i nádrž na vodu, která je vyrobena z antibakteriálního povrchu, který zabraňuje nežádoucí kontaminaci.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA

Jaká je kapacita hybridní sušičky LG s tepelným čerpadlem (model RC7055AP3Z)?

a) 7 kg b) 6 kg c) 8 kg

Odpovědi zasílejte formou SMS ve tvaru DAZmezeraLGmezeraAneboBneboC na telefonní číslo 900 11 07.

Soutěžit můžete od 15. 7. do 18. 8. 2014.

Více informací a nápovědu k soutěži naleznete na www.lg.cz.

Vyhrává 150. správná SMS. Obecná pravidla SMS soutěží naleznete na http://www.astrosatmedia.cz/vseobecne-marketingove-podminky/. Technicky zajišťuje Advanced Telecom Services, s. r. o., (ATS). Cena jedné SMS je 7 Kč včetně DPH. Uvedenou službu lze využívat pouze na území ČR prostřednictvím mobilních operátorů O2, Vodafone, T-Mobile a U:fon. V případě technických problémů se obraťte na infolinku společnosti ATS, s. r. o., 296 363 199 (po–pá od 9 do 16 hod), www.platmobilem.cz