Myčka je jeden z nejoblíbenějších spotřebičů v domácnosti. Proč? Prostě proto, že ušetří spoustu času a práce. Aby dobře pracovala a práci skutečně usnadnila, je potřeba mít kvalitní prášek. Komerční prostředky jsou sice účinné, ale mohou obsahovat škodlivé chemické látky. Proto vám přinášíme jednoduchý návod na výrobu vlastního domácího prášku. Je ekologický, levnější a bezpečnější pro naši domácnost i planetu.

Neuvěříte, jak je pak nádobí čisté:

Zdroj: Youtube

Co si koupit?

Pro výrobu domácího prášku budete potřebovat jednu část sody na pečení, jednu část boraxu (nebo kyseliny citronové) a jednu část křemičitého prášku. Můžete také přidat pár kapek esenciálního oleje pro vůni. Smíchejte všechny suroviny dohromady a protřepejte, aby se dobře promíchaly. Prášek skladujte v suché a uzavřené nádobě.

Receptů je několik

Na blogu Econea prášek vyrábí zase trochu jinak. Potřebujete kyselinu citronovou, sůl do myčky, jedlou sodu a sodu na praní. Poměr jednotlivých surovin je 1 díl kyseliny citronové, 1 díl soli do myčky, 2 díly jedlé sody a 2 díly sody na praní. Všechny tyto ingredience smíchejte. Můžete vyzkoušet recepty oba a vybrat si, který prášek vám lépe sedí.

Zdroj: blog.econea.cz