Čas máte přesně do 21. 5., kdy festival 4 + 4 dny v pohybu končí. Mimo jiné křestem knihy umělce a výtvarného hitmakera Krištofa Kintery a koncertem Vladimira 518. Ale pojďme to vzít od začátku.

Pro každého něco

Každodenním tahákem festivalu je výstava současného umění Všechno je všech. Protože se jí zúčastní asi 60 umělců z různých koutů České republiky, přijde nám nefér zdůraznit jen některé a všichni se nám do článku nevejdou. A pak už musíte kliknout na program festivalu, abyste zjistili, co vás ještě bude bavit. Někoho zaujme přednáška, jiný s sebou vezme i děti, další chce třeba přijít také na koncert. Pozor, netradiční hudební noc, kdy můžete sedět třeba na kraji vypuštěného bazénu v zahradě, je už dnes 13. 5.

Netradiční místo

Festival 4 + 4 dny v pohybu je neobvyklý také místy, kde se pořádá. Vybírá si totiž opuštěné prostory, které díky němu znovu ožívají, aspoň na pár dnů. Právě teď zamířil do bývalého golfového centra v Praze na Smíchově, které bylo postavené v roce 1980 podle plánů architekta Zdeňka Staška. Obdélníkový půdorys a plochou střechu nejde přehlédnout, stejně jako prosklenou fasádu, ze tří stran doplněnou kamenným obkladem. Sportovní hala se v 90. letech specializovala na golf, šlo o naše nejstarší indoorové golfové centrum. A proč uvádíme: šlo? V roce 2019 se na objektu významně „podepsal“ požár, a tím ho odsoudil k zániku. Tak se přijďte možná už naposledy podívat na tuto halu, než se zbourá.

Pojďte přespat venku

Máte-li doma stan a spacák a v sobě trochu dobrodružného ducha, můžete do Erpetu vyrazit v sobotu a přespat venku. Jen si tento zážitek musíte rezervovat, protože program je nabitý. Druhý den vás kromě snídaně může čekat také komentovaná prohlídka výstavy v odpoledních hodinách a večer už zmiňovaný křest a koncert.

Zdroj: Čtyři dny